HELKAMA - PIENI PALANEN SUOMEA!

Helkama on vuonna 1905 perustettu suomalainen perheyhtiö, jonka ohjaustanko on yhä tiukasti kotimaisissa käsissä. Jokainen Helkama-pyörä on kuin pieni palanen Suomea – joko sinulla on omasi?

Suomalaisille tutuin Helkama-tuote on ehdottomasti polkupyörä. Jo vuosisadan ajan jopot, Ainot, Kulkurit ja muut legendaariset Helkamat ovat kuuluneet pellavapäisten lasten koulumatkoihin ja lähes koko kansan elämään, arkeen ja juhlaan. Helkaman pitkä kokemus näkyy myös ammattilaisten arvostuksessa, ja se on tutkitusti Suomen korkeimmalle noteerattu urheilun ja vapaa-ajan välineiden brändi!

PALJON MUUTAKIN KUIN POLKUPYÖRIÄ


Helkama tunnetaan toki muustakin kuin polkupyöristään. Perustaja Heikki J. Helkaman kauppiastoiminnasta käynnistynyt työ on vuosien saatossa laajentunut monipuoliseen tuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

Polkupyöriä valmistava, maahantuova ja markkinoiva Helkama Velox Oy kuuluu Helkama Emotor-konserniin. Helkama Velox Oy:n tehdas sijaitsee Hangossa. Helkama Emotor on suomalainen perheyrityskonserni, jonka yhtiöihin kuuluvat Helkama Velox Oy, Helkama Bica Oy sekä tämän tytäryhtiö Helkama Bica (Shanghai). Helkama Bica valmistaa laiva- ja teollisuuskaapeleita Kaarinan ja Hangon tehtaillaan. Helkama Emotor-konserniin kuuluu myös Suomen suurin polkupyörien vähittäismyyntiketju Suomen Polkupyörätukku.

Helkama-yhtiöihin kuuluvat lisäksi ammattikäyttöön tarkoitettuja kylmälaitteita tekevä Helkama Forste, huolintaan ja autojen maahantuontikunnostuksiin erikoistunut Uuttera ja Skodan maahantuontia sekä AVIS-ja Budget-autovuokraustoimintaa harjoittava Helkama-Auto. Kyseessä ei kuitenkaan ole konserni, vaan kolmen Helkama-sukuhaaran hallitsema itsenäisten yritysten yhteisö.

Suomalaisuus, tuotteiden laatu ja Helkama-brändista huolehtiminen ovat yritykselle ensiarvoisen tärkeitä asioita. Yli sadan vuoden perinteillä varustettu yritys ansaitsee hyvän huolenpidon!


Helkama Bica           Helkama Forste            Helkama-Auto      Suomen Polkupyörätukku

10 vinkkiä koululaisille

Lue kymmenen ammattilaisen vinkkiä hyvän ja kestävän koulupyörän valitsemiseen!