JOPO3 TM-TESTISSÄ: NÄPPÄRYYDEN KUNINGAS

Tekniikan Maailma testasi 400-500 euron arkipyörät. Vertailussa oli yhdeksän hyvinkin erilaista fillaria, ja porukan kapinallinen jopo3 kiilasi hybridien joukossa kokonaisvertailun kolmoseksi!

Täysin eri tyyppisten pyörien asettaminen samalle viivalle oli TM:n toimituksen mukaan vaikeaa, mutta se kuvaa myös kompromisseja pohtivan kuluttajan asemaa pyöräliikkeessä.

Kolmivaihteinen jopo oli testiryhmän mukaan jo ennakkosuunnitelmissa "vertailun henkinen keskipiste, sillä Eero Helkaman kehittämä kulkuneuvo edustaa suomalaisen pyöräilyn arkirealismia puhtaimmillaan." Siinä oivalliset lähtökohdat vertailuun mm. Feltin, Nopsan, Konan ja Kalkhoffin pyörien kanssa!

Kaupunkiajo jopolla lastenleikkiä

Tärkeimmäksi osa-alueeksi TM:n numerossa 7/2011 julkaistussa vertailussa osoittautui kaupunkiajo. Arkikäytössä monivaihteisten hybridien tekniikka ei ollutkaan ylivoimaista esimerkiksi jopon edustamaan varmaan yksinkertaisuuteen verrattuna.

Kaupunkiajosimulaation perusteella jopo3:sta tituleerattiin "näppäryyden kuninkaaksi", mikä kiteyttää oivallisesti klassikkopyörän uusimman version vahvuudet. Testaajien mielestä "kaupunkiajo jopolla on niin hauskaa, että keski-ikäinenkin äityy kikkailemaan".

Myös pysty ajoasento sai kiitoksia, koska se auttaa kuskia näkemään ympärilleen selvästi helpommin kuin kyyrympää asentoa edellyttävät vertailupyörät.

jopo3 toimii myös pidemmällä lenkillä


Kaupunkiajon lisäksi TM-vertailussa kokeiltiin myös kymmenen kilometrin testilenkkiä, jollainen arkikäyttöön tarkoitetulla peruspyörällä pitäisi pystyä vaivatta fillaroimaan. Vaikka jopo3:n kuski testiryhmän kommenttien mukaan istuukin "pystyssä kuin lipputanko", asento ei kuitenkaan rajoita matkanteon mukavuutta niin paljon kuin voisi luulla.

Tekniikan Maailma muistuttaa monien meistä tarvitsevan pyörää vain rauhalliseen ulkoiluun ja virkistykseen, jolloin arkisemmat pyörät kuten jopo3 voivat nousta vertailun kärkeen. Mukavan käyttöpyörän hankintaa harkitsevalle testivertailu kiteyttää jopon filosofian: lähteminen on silkkaa huvia.

Yhteenvetona voidaan lehden sanoja lainaten todeta, että jopon pronssi ei ollut yllätys: "Kun lähdettiin hakemaan arkista käyttöpyörää, tässä sellainen on".

Loppuarvostelussa jopo3:lle pisteitä 8,4 ja neljä tähteä ☆ ☆ ☆ ☆