Den bästa cykeln förtjänar bästa skötsel

Helkama-cyklarna tillverkas med årtionden av erfarenhet av de bästa komponenterna. Vi litar på cyklarnas kvalitet och hållbarhet, och därför vågar vi ge hela 10 års garanti på Helkamas stål- och aluminiumramar.

Kom ihåg att ju bättre du tar hand om din nya cykel, desto längre kommer den att betjäna dig! När du väljer en Helkama-cykel tar du ställning för säkerhet. Exempel på lösningar som Helkama använder för att öka säkerheten är en fast halogenlampa som fästs till en navdynamo och fälgar med ihåliga kammare, med en mycket styv konstruktion. Större delen av våra cyklar är också utrustade med lås godkända av försäkringsbolag.


10 ÅRS RAMGARANTI

Helkama testar hållbarheten hos stålramar och -gafflar som det tillverkar bland annat med belastningstest, där delarna ska klara av miljontals stötar med hedern i behåll. Därför kan vi bevilja 10 års garanti på stål- och aluminiumramar.

EN NY NYCKEL I STÄLLET FÖR EN BORTTAPPAD

Om du vet numret på nyckeln till ditt cykellås kan du beställa nyckeln direkt via webbtjänsten AXA Stenman Online Key Service på adressen www.axa-stenman.com. Om ditt lås är av märket YWS/CSI kan du beställa nyckeln här. Om nyckelns serienummer har försvunnit, måste låset bytas ut. Det gör du enklast genom att föra cykeln till en Helkama-återförsäljare för låsbyte. Om din cykel har något annat lås än Axa, Basta eller YWS, kontakta din Helkama-återförsäljare.

BRUKSANVISNINGEN HJÄLPER DIG ATT NJUTA AV CYKLING LÄNGRE!

För att du efter flera år ska få njuta av trevliga cykelstunder med din Helkama, lönar det sig att läsa den bifogade bruksanvisningen och följa instruktionerna för service och inställningar. Ju bättre du tar hand om din nya cykel, desto bättre och längre kommer den att betjäna dig.

LADDA NED BRUKSANVISNINGAR FÖR HELKAMA-CYKLAR

Bruksanvisning för Helkama-cyklar

Shimano Steps snabb guide

SE10, SE10L, E3 och E27

TE8, TE8L

CE3

TE28, TE28L

E2800

E-Trike

Lounatuuli och Pohjatuuli