Etusivu / Ajankohtaista / Helkama är det mest ansedda cykelvarumärket i Finland

Pressmeddelande 1.11.2016

Helkama är det mest ansedda cykelvarumärket i Finland

Finländarna gillar en inhemsk cykeltillverkare. Helkama placerade sig på 61:a plats i en årlig undersökning om de mest ansedda varumärkena. Enligt Helkamas verkställande direktör Jari Elamo är Helkamas fördelar finländsk design och kännedom om cykelbranschen. När det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet lämpar sig Helkama för ett brett spektrum av olika cykelentusiaster i alla åldrar.

I enkäten Brändien arvostus 2016, utförd av Markkinointi & Mainonta-tidskriften och Taloustutkimus, utreddes anseendet för sammanlagt 1 005 varumärken bland finländare. Undersökningens målgrupp var finländare mellan 15 och 79 år och den genomfördes sommaren 2016. Fazers Blå innehade förstaplatsen redan för åttonde året i rad i den årliga undersökningen.

Finländska konsumenter noterade inhemska Helkama på 61:a plats bland varumärkena. Förutom hur högt svararna uppskattar varumärkena frågar enkäten också hur svararna bedömer att varumärket används, rekommenderas samt varumärkets förhållande mellan pris och kvalitet.

En lång finländsk historia och fitness-boomen som stöd

Helkama Velox verkställande direktör Jari Elamo ser många faktorer som talar för Helkama bakom framgången i undersökningen.

– Uppskattningen av det inhemska är inte ett passerande fenomen, något som de finländska varumärken som år efter år håller tätplatserna vittnar om. Helkamas långa historia sammanflätar företaget och dess produkter med de flesta finländarnas liv och minnen. Vem av oss har inte någon gång i sitt liv cyklat med en jopo eller Kaunotar?

– Även fitness- och motionstrenden stödjer cyklingens och samtidigt Helkamas popularitet, konstaterar Elamo. – Allt fler använder sig av vardagsmotion som träning, och till exempel en satsning på en bra pendlingscykel är för sin del ett steg mot sundare levnadsvanor. Våra framgångsfaktorer är finländsk planering och formgivning som baserar sig på långvarig kompetens, eftersom Helkama tillverkar hela 70 % av produkterna som företaget säljer i sin egen fabrik i Hangö.

Helkama Velox huvudsamarbetspartner i marknadskommunikationen om Helkama- och jopo-varumärkena är reklambyrå Briiffi från Åbo. Samarbetet har pågått allt sedan 2009.

Mer information:

Jari Elamo, verkställande direktör
040 767 2538