Finländska Helkama sedan 1905

Helkama är ett inhemskt familjeföretag som grundades 1905. Oiva, Aino, jopo och de andra legendariska Helkama-modellerna är en väsentlig del av finländarnas liv och vardag. Företaget har haft egen cykelproduktion på sin fabrik i Hangö sedan 1953. Helkama har allt sedan början varit en synonym till glad motion!

Helkaman Hangon tehdas on Suomen suurin polkupyörätehdas. Olemme ylpeitä perinteistämme.

I MADE YOUR BIKE IN HANKO

På Helkamafabriken tillverkar kunniga yrkesmänniskor cirka 35 000 cyklar per år. Om de över 400 000 jopo-cyklar som tillverkats i Hangö skulle sättas på rad, skulle de nå från Hangö till Uleåborg! Fabriken producerar numera många elcyklar samt specialcyklar för rörelsehindrade och äldre personer. Förutom fabrikens långa anor är också Helkama-medarbetarna själva passionerade cyklister.

Alla Helkama-cyklar är planerade i Finland, varje cykelkomponent har valts med tanke på användningsändamålet och produkterna är utvecklade för finländska förhållanden. Vi ger 10 års garanti på våra cykelramar. Varje cykel som lämnar fabriken i Hangö får med sig ett garantibevis försett med tillverkarens underskrift.

PLANERADE I FINLAND, FÖR FINLÄNDSKA ANVÄNDARE

För att kunna garantera produktkvaliteten, en snygg design och utmärkta köregenskaper planerar Helkama cyklarna så att de ska tåla de krävande väderförhållandena i Norden och behoven hos finländska cyklister. I dag är Helkama det enda företaget som fortfarande tillverkar cyklar i fabriksskala i Finland. Den långa erfarenheten syns även i att proffsen uppskattas, och enligt en undersökning som Taloustutkimus gjort är Helkama det mest ansedda cykelvarumärket i Finland!

Klassisk design och modern teknik

En lång erfarenhet av cyklar syns och känns i varje Helkama. Visste du att Helkama också är Finlands ledande expert på elcyklar? Vårt sortiment omfattar över tio olika fräsiga elcyklar, och du hittar säkert en cykel som passar just dig.

Velotar och Veloman, tillverkade på Hangöfabriken, är ett bra exempel på Helkamas tidlösa kvalitet och välfungerande teknik. Cyklarna förenar en genuin 1920-talskänsla med modern lätthet och skiljer sig till sin fördel med sin stiliga design och sina färger. Det är inte så konstigt att Helkama-produkterna varje år får nya vänner bland cykelintresserade i alla åldrar.

Cyklar, bilar och kablar

Arbetet som började med Helkamas grundare Heikki J. Helkamas verksamhet som handelsman har under årens lopp förgrenats i många olika riktningar. Helkama Velox, som tillverkar, importerar och marknadsför cyklar, hör till familjeföretagskoncernen Helkama Emotor, liksom även Helkama Bica, som tillverkar kablar, samt Suomen Polkupyörätukku, landets största detaljhandelskedja för cyklar. Helkama-bolagen omfattar även Helkama-Auto, som importerar Škoda-bilar och bedriver AVIS- och Budget-biluthyrning, samt Uuttera, som specialiserar sig på spedition och utrustning av importerade bilar.