Etusivu / Ajankohtaista / Se vad inhemska Helkama-cyklar består av

Vad består inhemska Helkama-cyklar av?

Helkama har tillverkat cyklar på sin fabrik i Hangö sedan 1953. Under årtiondena har vi lärt oss mycket om cyklar och cykling. Vi vill använda vår expertis för finländska cyklisters väl även denna cykelsäsong.

När det gäller komforten är rätt dimensionering på cykeln och ergonomin av största vikt. När du väljer cykel lönar det sig att fråga råd av sakkunniga Helkama-återförsäljare.

Välj växlar enligt dina krav

Körupplevelsen påverkas även av cykelns teknik, till exempel växlarna. När man väljer cykel borde man fundera på för vilket ändamål cykeln ska användas – vill du ha en sportig cykel för konditionspass eller en pålitlig pendlingscykel?

Utanpåliggande växlar möjliggör ett större antal utväxlingar än navväxlar och lämpar sig därför bättre för sportig körning. Utanpåliggande växlar är lättare och lite känsligare än navväxlar när de är rena. Utanpåliggande växlar måste rengöras och ställas in och det gäller att inte stöta dem mot till exempel cykelställningar för att inställningarna inte ska ändras.

Ett växelsystem som byggts in i navet är skyddat, navet ser snyggt ut och växlarna kräver rätt lite justering. Cyklar med navväxlar kan rekommenderas för vardagsbruk och lättare utfärder.

De bästa komponenterna sätter hjulen i rullning

Bromsar, växlar och andra mekaniska delar är pricken på i:et i en högklassig cykel. Delar från Shimano och andra världsledande komponentleverantörer som vi använder i Helkama-cyklarna står för bästa kvalitet och den senaste tekniken inom cykling. När du väljer Helkama kan du vara säker på att du får en perfekt körupplevelse på köpet!

Bekymmersfria kilometrar med service!

Kom ihåg att det är bra att låta serva cykeln hos en professionell Helkama-avtalsservice en gång om året, till exempel varje höst, då cykelservicen inte är så upptagen, så att din cykel står klar inför våren. Om du kör året runt, är det extra viktigt med höstservice!