Laadukkaat tarvikkeet säästävät vaivaa ja parantavat turvallisuutta

Helkama-fillari on verraton menopeli niin kaupungissa kuin taajaman ulkopuolella. Oikeilla varustevalinnoilla jokainen pyöräilijä voi helposti parantaa omaa turvallisuuttaan ja pyöräilymukavuuttaan.

tarvikkeet-renkaat

Pitoa joka kelille

Yksi tärkeimmistä pyöräilijän turvallisuustekijöistä on oikean renkaan valinta. Ulkorenkaan valinnassa vaikuttavat koon lisäksi renkaan leveys ja kuviointi. Jos pyöräilet paljon ja haluat säästyä sepelin ja sirpaleiden tuomalta murheelta sekä paikkauksen vaivalta, valitse pyörääsi pistosuojatut renkaat. Laadukas valinta ovat Helkaman maahantuomat Schwalbe– tai Rubena-renkaat. Mikäli renkaiden kokomerkinnät tai sopivan renkaan löytäminen tuottavat päänvaivaa, käänny asiantuntevan Helkama-kauppiaasi puoleen!

Schwalbe Rubena

kypärät

Suojaa tärkein pääomasi

Ajatpa kilpaa tai körötellen, järkevää syytä olla käyttämättä kypärää ei ole! Turhamaisuuteen on turha vedota, sillä jokaiselle löytyy sopiva kypärä. Helkama suosittelee kestäviä ja tyylikkäitä MET-kypäriä. Liikennevahinkojen tutkintalautakuntien mukaan onnettomuuksissa menehtyneistä kypärättömistä pyöräilijöistä joka toisella olisi ollut mahdollisuus selvitä hengissä kypärää käyttämällä. Kypärän käytössä on tärkeää noudattaa käyttö- ja kiinnitysohjeita. Tutustu turvaohjeisiin tarkemmin Liikenneturvan sivuilla www.liikenneturva.fi

Met Hövding

tarvikkeet-valot

Hyvä valo lisää turvallisuutta

Lain mukaan polkupyörässä tulee olla etu-, sivu-, poljin- ja takaheijastimet. Lisäksi pimeässä ajettaessa polkupyörässä on oltava eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävä valaisin. Sen lisäksi pyörässä saa olla taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin. Pidäthän huolta, että oma fillarisi on riittävästi varusteltu, jos ajat pimeän aikaan. Hyvän valaisimen löydät Helkaman suosittelemien Northlite-, Trelock-, Sigma-, tai jopo-merkkien valikoimista.

Northlite Trelock Sigma jopo

tarvikkeet_lukot

Mielenrauhaa kunnon lukolla

Kun on satsannut laadukkaaseen ajopeliin, on turha antaa pitkäkyntisille pienintäkään mahdollisuutta pyörävarkauteen! Kestävät AXA-, Trelock-, jopo– ja Helkama-kaarilukot sekä ketjulukot kulkevat kätevästi mukana matkassa ja niillä kaksipyöräinen on helppo lukita kiinni telineeseen tai tolppaan.

Axa Trelock Sigma jopo

tarvikkeet-laukut

Kuljeta mukavasti

Jos kyydissä on pyöräilijän itsensä lisäksi tavallista enemmän matkatavaraa, kannattaa tutustua kestäviin ja turvallisiin kuljetusratkaisuihin. Topeak-pyörälaukuista löytyy niin tavaratelineeseen, ohjaustankoon kuin istuimeenkin kiinnitettävät mallit – olitpa työmatkapyöräilijä tai lähdössä pidemmälle pyörävaellukselle. Pyörällä kulkee kaikki!

Topeak

istuimet

Pyöräilijän paras varuste

Laadukas istuin eli tuttavallisemmin satula on etenkin pidempiä matkoja pyöräilevän paras ystävä. Helkaman suosittelemien Selle Royal -istuimien avulla voit tuunata vanhan fillarisikin mukavuuden ajan tasalle. Kokeile itse ja löydä juuri sinulle sopiva malli!

Selle Royal

tarvikkeet-tyokalut

Enemmän irti pyöräilystä

Jokaisen fillarin omistajan varustukseen pitäisi kuulua ainakin pumppu sekä muutama perustyökalu. Topeakin valikoimiin kuuluvat pumput, minipumput, työkalut sekä laukut. Myös Helkama-merkillä on tarjota laaja valikoima tarvikkeita peruspyöräilijälle.

Topeak

tarvikkeet-vaatteet

Ajomukavuutta joka säälle

Vaatteet ja asusteet eivät ole pelkästään pyöräilyä tosimielellä treenaavien yksinoikeus. Toimivat ja laadukkaista materiaaleista valmistetut pyöräilyvaatteet tuovat helpotusta ja ajomukavuutta myös jokaisen työmatkapyöräilijän tai satunnaisen pyöräretkeläisen elämään. Tutustu Nalini– ja GripGrab-pyöräilyasusteisiin!

Nalini Gripgrab

tarvikkeet_helkama

Helkaman omasta tarvikesarjasta löytyy hyvä valikoima pyöräilijän tärkeimpiä tarvikkeita, mm. pumput, valaisimet sekä kädensijat. Kysy lisää Helkama-jälleenmyyjiltä!

jopo-tarvikkeet

Aidon jopoilijan tunnistaa jo kaukaa rennosta elämänasenteesta ja positiivisesta pilkahduksesta silmänurkassa. Nyt jokainen voi lisäksi viritellä ikiomaa jopoaan originaaleilla osilla ja lisävarusteilla. Tarjolla tarvikkeita turvallisuutta lisäävistä valosta ja lukkoketjusta värikkäisiin kampiin ja ketjuihin.

joposhop