Vuoden Helkama-kauppias

Vuoden Helkama-kauppias Juha Nikander Pyörä-Porista: ”Pandemia lisäsi kotimaisten pyörien kysyntää”

Helkama Velox on valinnut vuoden kauppiaaksi porilaisen Pyörä-Pori Oy:n ja sen yrittäjän Juha Nikanderin. Palkinto myönnetään vuosittain kauppiaalle, joka on onnistunut vuoden aikana esimerkillisesti kehittämään liiketoimintaansa ja asiakaskokemusta sekä edistämään pyöräilyä.

Pyöräilyn suosion kasvu on näkynyt myös porilaisessa pyöräilyyn ja lastentarvikkeisiin erikoistuneessa Pyörä-Pori Oy:ssä. Vuonna 1983 perustetulla yrityksellä on kaksi liikettä Porissa: Pyörä-Pori Oy Länsi-Porissa ja Tikkulan Pyörä Oy Itä-Porissa. Yhtiö on perustanut lisäksi valtakunnallisesti toimivan verkkokaupan, jota kautta se myy pyöriä kaikkialle Suomeen.

”Pyörien kysyntä kasvoi meillä selvästi jo viime kesänä, ja se on jatkunut vilkkaana myös tänä keväänä. Pandemia on aiheuttanut vaikeuksia erityisesti ulkomailta tulevien pyörien toimituksiin. Suomalaisten kuluttajien onneksi meillä on kuitenkin Helkaman oma tehdas Hangossa, josta saimmekin kotimaisia pyöriä varastoon jo hyvissä ajoin. Yhä useammalla satakuntalaisella onkin tänä keväänä alla kotimainen pyörä, mikä on hieno asia”, Pyörä-Pori Oy:n toimitusjohtaja Juha Nikander toteaa.

Nikanderin mukaan perinteisten Helkama-mallien, kuten jopojen, Ainojen ja Oivien lisäksi kysyntä suuntautuu yhä enemmän sähköpyöriin. Suosittuja ovat myös KTM-maastopyörät.

”Satakuntalaisille kotimaisuus on tärkeää ja moni kysyy, onko malli Hangossa valmistettu”, Nikander sanoo.

Helkaman Länsi-Suomen aluemyyntipäällikkö Jyrki Hakomäki kertoo, että Pyörä-Pori tunnetaan alueella laajasta valikoimastaan.

”Asiakkaat tietävät, että Pyörä-Porissa osataan suositella jokaiselle perheen jäsenelle sopiva pyörä aina lastenpyöristä sähköpyöriin. Tiukassa kilpailussa pienemmät perheomisteiset yritykset voivat erottautua juuri henkilökohtaisella palvelulla ja laajalla valikoimalla”, Hakomäki sanoo.

Helkama valitsi vuoden kauppiaan satojen Helkama-pyöriä myyvien erikoisliikkeiden joukosta. Tunnustus on myönnetty jo vuodesta 1984 lähtien.

Nikander sai haltuunsa kiertopalkinnon, tandempyöräpatsaan, johon yrityksen nimi on kaiverrettu aiemmin palkittujen jatkoksi.

”Helkaman sähköpyörien myynti on kasvanut tänäkin vuonna yli 50 % viime vuoteen verrattuna, ja osa malleista on myyty Porin liikkeiden tapaan väliaikaisesti loppuun. Saamme kuitenkin koko ajan lisää pyöriä markkinoille tehtaaltamme”, Helkama Veloxin toimitusjohtaja Tero Valtonen sanoo.

Pyörä-Pori Oy työllistää vakituisesti kahdeksan henkeä.

 

Jaa
Helkama Merida KTM Insera
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Kuva
  • Hinta
  • Kuvaus
  • Tekniset tiedot
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Vertaile