Miten työsuhdepyörä hankitaan?

Näin saat työsuhdepyörän käyttöösi!

Miten työsuhdepyörä hankitaan? Työsuhdepyörä on työnantajan työntekijöille tarjoama etu, josta molemmat hyötyvät. Työntekijä saa pyörän vapaasti käyttöönsä ja voi ajaa sillä niin työmatkoja kuin vapaa-ajalla. Jos työpaikassasi ei vielä ole työsuhdepyöräetua käytössä, voit esittää tästä toiveen esihenkilöllesi tai HR-osastolle.

Miten työsuhdepyörä hankitaan?

Selvitä työnantajan käytännöt.

Kun työpaikalla tarjotaan työsuhdepyöräetu, työnantaja päättää, tuleeko etu osana palkkaa vai palkan päälle vähän kuin verovapaana palkankorotuksena. Työnantaja myös päättää, ostaako hän pyörät omaksi suoraan pyöräliikkeestä vai tarjoaako edun leasing-firman kautta (yleisempi vaihtoehto). Leasing-sopimuksessa työantaja päättää myös mm. minkä hintaisia pyöriä voi hankkia, miten pitkään sopimus kestää, mitä tapahtuu sopimuksen jälkeen ja mitä tapahtuu, jos työntekijä vaihtaa työpaikkaa.

Suuntaa ostoksille.

Kun työnantaja on sopinut käytännön asiat leasing-firman kanssa ja tiedottanut työsuhdepyöräedusta henkilöstölle, voit sinä työntekijänä vain suunnata hankkimaan pyörää. Eri leasing-firmoilla voi olla erilaisia rajoituksia sen suhteen, mistä pyöräliikkeestä pyörän voi hankkia.

Kun työnantaja on sopinut käytännön asiat leasing-firman kanssa ja tiedottanut työsuhdepyöräedusta henkilöstölle, voit sinä työntekijänä vain suunnata hankkimaan pyörää.
Leasing-sopimuksiin kuuluu usein myös pyörään kiinteästi kuuluvat varusteet kuten valot, lukko ja lokasuojat.

Valitse pyörä ja varusteet.

Pyöräliikkeessä voit valita haluamasi pyörän. Työnantajan asettamat hintarajat saattavat asettaa tähän rajoituksia, mutta pyörän tyypillä ei ole väliä. Voit hankkia esimerkiksi sähköpyörän, hybridin tai maastopyörän. Leasing-sopimuksiin kuuluu usein myös pyörään kiinteästi kuuluvat varusteet kuten valot, lukko ja lokasuojat. Myös vakuutus ja huoltopalvelu kuuluvat useimpiin leasing-sopimuksiin. Tarkat tiedot on toki aina varmistettava omalta työnantajalta.

Laskutukset kuntoon.

Kun sopiva pyörä ja varustepaketti on löytynyt, pyöräliike varmistaa laskutusoikeuden leasing-firmalta. Kun laskutusasiat on hoidettu, he voivat luovuttaa pyörän sinulle.

Kun laskutusasiat on hoidettu, he voivat luovuttaa pyörän sinulle.
Sitten ei muuta kuin rullailemaan vapaasti, niin työmatkoja kuin vapaa-ajalla!

Nauti uudesta pyörästäsi.

Sitten ei muuta kuin rullailemaan vapaasti, niin työmatkoja kuin vapaa-ajalla!

Miksi työntekijän kannattaa hyödyntää työsuhdepyöräetu?

  • EDULLISUUS – Työsuhdepyöräedun avulla saat uuden pyörän vapaasti käyttöösi huomattavasti edullisemmin. Polkupyöräetu on tulovapaata 100 e/kk, eli sen osalta työntekijä ei maksa palkastaan veroja. Riippuen tuloveroprosentistasi tällä tavoin säästää yleensä n. 20–30 % pyörän hinnasta.
  • VALINNANVAPAUS – Voit valita työsuhdepyöräsi itse, oli se sitten sähköpyörä, maastopyörä tai hybridi. Helkamalta löydät kattavan valikoiman kotimaisia, Suomessa valmistettuja pyöriä erilaisiin tarpeisiin. Muistathan, ettei työsuhdepyörällä ole pakko ajaa työmatkoja vaan voit kruisailla sillä ihan vapaasti vapaa-ajallakin!
  • HELPPOUS – Työsuhdepyöräetuun kuuluu usein myös huoltopalvelu ja vakuutukset, mikä tekee pyöräilystä huoletonta.
  • HYVINVOINTI – Pyöräily ulkoilmassa edistää omaa hyvinvointia, tapahtuipa se sitten työmatkoilla tai vapaa-ajalla. Mieli ja keho virkistyvät jo pienestäkin pyöräilystä.
  • SÄÄSTÖJÄ – Pyöräilemällä säästää, kun rahaa ei kulu joukkoliikenteeseen tai polttoaineeseen ja pysäköintimaksuihin.
  • NOPEUS – Kaupungissa pyöräily on usein nopein ja vapain tapa liikkua paikasta toiseen, kun aikaa ei kulu parkkipaikan etsimiseen eikä ole sidoksissa joukkoliikenteen aikatauluihin.
  • LUONTO KIITTÄÄ – Pyörän valitseminen on aina luontoystävällinen teko.
  • PYÖRÄ OMAKSI – Usein työsuhdepyörä on mahdollista lunastaa edullisesti itselleen sopimuskauden päätyttyä tai työpaikan vaihtuessa.

Miksi työnantajan kannattaa tarjota työsuhdepyöräetu?

  • TYÖHYVINVOINTI – Säännöllinen pyöräily parantaa työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia, niin kehon kuin mielen osalta.
  • HOUKUTTELEVUUS TYÖNANTAJANA – Työsuhdepyöräedun tarjoaminen on houkuttava etu työntekijöille, jotka voivat saada huippupyörän huomattavasti edullisemmin. Etu voi toimia myös oivana sitouttamiskeinona.
  • PALKANKOROTUKSEN SIJAAN – Työsuhdepyöräedun voi tarjota palkan lisäksi, jolloin se on kuin palkankorotus, josta ei tarvitse maksaa sivukuluja.
  • YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS – Mitä enemmän työntekijät pyöräilevät työmatkojaan, sitä vähemmän päästöjä työmatkoista syntyy.
  • PYSÄKÖINTIONGELMAT HELPOTTUVAT – Mitä useampi työntekijä saapuu töihin pyörällä, sitä vähemmän tarvitaan parkkipaikkoja.
  • NOPEA TAPA LIIKKUA – Työsuhdepyörillä työntekijät voivat suhata kaupungissa kätevästi myös esimerkiksi tapaamisesta toiseen. Etenkin sähköpyörän avulla tämä sujuu huomattavan kevyesti ja nopeasti.

Työmatkapyöräily on suosittua suomessa

Voit lukea lisää tarkempia tietoja Pyöräliiton sivuilta

Työsuhdepyörät ovat yleistyneet vauhdilla. Pyöräliiton arvion mukaan vuoden 2024 alussa verovapaata pyöräetua saa yli 80 000 suomalaista. Työsuhdepyörän verovapaus astui voimaan vuoden 2021 alussa, ja vain kolmessa vuodessa niiden määrä on ylittänyt työsuhdeautojen suosion.


Tutustu Helkama sähköpyöriin

Helkama Jopo logo Merida logo KTM logo

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Hyväksyn henkilötietojen käytön uutiskirjeen jakelua varten

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolelle, jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa