Talvipyöräily

Vinkit turvalliseen ja nautinnolliseen talvipyöräilyyn

Talven saapuessa monet pyöräilijät siirtävät fillarinsa varastoon odottamaan lämpimämpiä kelejä. Mutta mitä jos kertoisimme, että talvipyöräily sähköpyörällä voi olla yhtä nautinnollista kuin kesälläkin? Tässä muutama vinkki turvalliseen ja mukavaan talvipyöräilyyn sähköavusteisella menopelilläsi.

Valitse pitävät renkaat

Talvella tiet voivat olla liukkaita ja lumisia. Varmista, että sähköpyöräsi renkaat ovat kunnossa ja täynnä ilmaa. Suosittelemme lisäksi talvirenkaiden hankintaa turvallisuuden takaamiseksi liukkailla keleillä. Talvipyöräilyyn sopii joko suuremmalla pintakuvioinnilla tai nastoilla varustetut renkaat. Myös renkaan leveydellä on merkitystä: kapea rengas uppoaa helpommin lumeen ja reagoi muun muassa paakkuihin, kun taas leveämpi rengas antaa enemmän lisäpitoa.

Talvella tiet voivat olla liukkaita ja lumisia. Varmista, että sähköpyöräsi renkaat ovat kunnossa ja täynnä ilmaa. Suosittelemme lisäksi talvirenkaiden hankintaa turvallisuuden takaamiseksi liukkailla keleillä.

Pidä akkua lämpimässä

Kylmä ilma voi vaikuttaa akun suorituskykyyn, joten vältäthän akun altistamista pakkaselle pitkäksi aikaa. Säilytä ja lataa akkuasi lämpimässä paikassa, mieluiten sisätiloissa, ja huolehdi, että akku on hyvin ladattu ennen matkaan lähtöä.


Miten akkua tulisi säilyttää kun sähköpyörä ei ole käytössä

Miten akkua tulisi säilyttää, kun sähköpyörä ei ole käytössä?

✔ Säilytä ja lataa akkua aina kuivassa ja lämpimässä tilassa.

✔ Akun ei tulisi olla säilytyksen aikana täyteen ladattu, mutta ei myöskään tyhjä. Noin 70 prosentin varausaste on ihanteellinen riippuen valmistajasta.

✔ Mikäli haluat optimoida säilytyksen, tarkista varausaste ja lataa akkua noin 2–3 kuukauden välein. Näin akku pysyy talven ajan hereillä.

✔ Ethän koskaan jätä akkua lataukseen ilman valvontaa esimerkiksi yön yli.


Pukeudu oikein ja varmista näkyvyys

Kerrospukeutuminen on avainasemassa, kun haluat pysyä lämpimänä. Suojaa kasvosi ja kätesi viimalta ja kylmältä. Muista lisäksi näkyä – pyörässä on tärkeää olla tehokkaat valot sekä edessä että takana. Älä myöskään unohda heijastimia. Heijastimet löytyvät useiden talvirenkaiden kyljistä, mutta voit lisäksi käyttää pinnoihin kiinnitettäviä versioita. Lisänäkyvyyttä saat käyttämällä huomioliiviä.

Talvipyöräilyssä on hyvä ottaa huomion pukeutuminen.

Pidä pyörä puhtaana ja huollettuna

Talvipyöräilyssä pyörän puhtaanapito korostuu, sillä pyörä kastuu ja kuraantuu herkästi. Myös suolat on hyvä pestä pyörästä aika ajoin. Talvella lokasuojien hankkiminen on kannattava ja pieni sijoitus, joiden avulla voit näppärästi muuntaa kesäpyöräksi hankkimasi kulkupelin talviajoon sopivaksi.

Talvipyöräilyssä pyörän puhtaanapito korostuu, sillä pyörä kastuu ja kuraantuu herkästi.

Tutustu reitteihin etukäteen

Tiesitkö, että joissakin kaupungeissa on talvipyöräilyyn suunniteltuja reittejä? Tutki vaihtoehtoisia reittejä, jotka voivat olla paremmin aurattuja ja turvallisempia pyöräilyyn. Varaa aina ylimääräistä ajoaikaa, kun lähdet liikkeelle talviolosuhteissa.


KATSO MYÖS PYÖRÄLIITON VINKIT TALVIPYÖRÄILYYN


Tutustu

Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa