Markun työmatka

”Päivä lähtee ihan eri tavalla käyntiin”

Työsuhdepyörä helkama FE584

Työsuhdepyöräetu sai tarttumaan toimeen toden teolla

Auto saa nykyään seisoa pihassa, kun Ilmanjoella asuvan Markku Koivusaaren työmatkat sujuvat Helkaman sähköpyörällä. Pyörä maksaa itsensä takaisin polttoainekulujen säästöissä.

Voi hyvin olla, että sähköpyörä olisi ollut Markku Koivusaaren hankintalistalla joskus tulevaisuudessa muutenkin, mutta työsuhdepyöräetu sai tarttumaan toimeen toden teolla.

”Olin itse työpaikan työryhmässä, jossa etua käsiteltiin. Heti kun se saatiin läpi, päätin hankkia itselleni pyörän”, kertoo Ilmanjoen kunnan kaavaosastolla suunnittelijana työskentelevä Koivusaari.

Vaikka työsuhdepyörä tulee virallisesti työnantajan omistukseen, saa työntekijä valita vapaasti haluamansa mallin. Koivusaari päätyi Helkaman FE584 -sähköfättiin päästyään sitä kertaalleen koeajamaan.

”Tuttu myyjä laittoi oikeanlaisen pyörän alle, kypärän päähän ja pisti polkemaan. Nukun aina yhden yön yli ennen isompia päätöksiä – niin tälläkin kertaa – mutta seuraavana päivänä heti laitettiin pyörä tilaukseen”, Koivusaari kertaa.

Työmatkapyöräilyssä varusteilla on väliä

Työsuhdepyörällä ei ole mikään pakko ajaa nimenomaan työmatkoja, vaan se on ihan vapaasti työntekijän käytettävissä. Markku Koivusaari on kuitenkin polkenut uudella pyörällään nimenomaan työmatkoja. Noin kymmenen kilometrin matka maalaismaisemissa on tärkeä uusi rutiini.

”Päivä lähtee ihan eri tavalla käyntiin, kun sen aloittaa noin puolen tunnin pyöräilyllä. Sähköpyörä on tässä loistava valinta, jotta matka ei vie liikaa eikä ole liian rasittava urheilusuoritus”, Koivusaari sanoo.

Sinällään ei tosin edes haittaisi, vaikka pieni hikikin pääsisi tulemaan. Työsuhdepyöräetu sai Ilmajoen kunnan työntekijöiden keskuudessa aikaan pienoisen pyöräilybuumin, jonka innoittamana työpaikalle järjestettiin myös kunnolliset suihku- ja pukeutumistilat.

Koivusaarikin vaihtaa aina ulkoiluvaatteet toimistovaatteisiin työpaikalle polkaistuaan.

”Oikeanlaisen pyörän lisäksi pyöräilyvarusteisiin kannattaa panostaa. Sadekaan ei ole mikään ongelma, kun on vedenkestävät vaatteet päällä”, Koivusaari muistuttaa.

Sähköpyörä maksaa itsensä takaisin, kun auto seisoo pihassa

Sähköpyörä on valloittanut Koivusaaren sydämen niin, ettei autolla juuri tule enää töihin kuljettua. Liikunnan ja ulkoilun lisäksi hän säästää sekä rahaa että luontoa.

”Työsuhdepyöräedusta on paljon apua, mutta sähköpyörä on kuitenkin hieman arvokkaampi investointi. Kun auto seisoo pihassa, sähköpyörä maksaa itsensä kuitenkin takaisin”, Koivusaari muistuttaa.

Kesän tullen Koivusaari aikoo seikkailla sähköpyörällään yhä enemmän myös vapaa-ajalla.

”Harrastan lintujen kuvaamista ja niillä reissuilla olen jo pyörän kanssa käynytkin. Kesällä olisi suunnitelmissa kiertää myös pidempiä retkiä pyörän kanssa.”


Näin teet työmatkapyöräilystä nautintoa!

Näin teet työmatkapyöräilystä nautintoa!

Työmatkoja voi polkea hyvin monenlaisella pyörällä; se kannattaa valita omiin tarpeisiin ja matkoihin sopivaksi. Oikeilla varusteilla ja reittivalinnoilla teet työmatkastasi hetken, jossa voit nauttia omasta ajasta.

Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa