Sähköpyöräilyn suosio on kasvussa Suomessa

Työmatkapyöräily on suosittua suomessa

Yli puolet suomalaisista kiinnostuneita sähköpyörästä työsuhdeajoneuvona – voi jopa korvata kakkosauton

Helkaman tuoreen kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista on kiinnostunut hankkimaan sähköpyörän työsuhdeajoneuvoksi. Lisäksi yksi kymmenestä asuu jo kotitaloudessa, jossa toinen auto on korvattu sähköpyörällä.

Sähköpyöräilyn suosio on kasvussa Suomessa. Pyörävalmistaja Helkama Veloxin tuore kyselytutkimus paljastaakin, että yli puolet suomalaisista näkee sähköpyörän kiinnostavana ja varteenotettavana vaihtoehtona työmatkoilleen.

Sähköpyörä työsuhdeajoneuvona kiinnostaa

Kyselytutkimuksen mukaan 53 % suomalaisista olisi kiinnostunut hankkimaan sähköpyörän työsuhdeajoneuvoksi. Noin 2 %:lla taas on jo sähköpyörä työsuhdeajoneuvona. Lisäksi puolet vastaajista kertoo, että nykyisen työmatkan kulkeminen sähköpyörällä olisi heidän mielestään mahdollista.

Vastaajat, jotka eivät koe työmatkansa sähköpyöräilyä mahdolliseksi, nostavat yleisimmäksi syyksi liian pitkän matkan (16 %).  Monet vastaajat kertovat myös, että heillä ei ole varaa sähköpyörään (10 %) ja että muut vaihtoehdot ovat heidän mielestään turvallisempia (5 %).

”Kysely osoittaa, että monia suomalaisia kiinnostavat työmatkapyöräilyn mukanaan tuomat edut, kuten kuntoilu sekä vapaus valita aikataulut ja reitit oman mielen mukaan. Veikkaisin myös, että moni pitkien matkojen ajoa jännittävä ei ole kokeillut sähköpyörää, sillä ajon helppous ja mahdolliset ajoetäisyydet tavalliseen polkupyörään verrattuna voivat todella yllättää”, Helkama Veloxin myynti- ja markkinointijohtaja Jussa Lauhamaa toteaa.

Vaihtoehto auton hankinnalle

Helkaman kyselytutkimus paljastaa myös, että jo joka kymmenes suomalainen asuu kotitaloudessa, jossa on täytetty toisen auton tarve sähköpyörän hankinnalla.

”Kun pyörämallin varusteineen valitsee oikein ja omat tarpeen huomioiden, sähköpyörä voi olla erittäinkin hyvä koko perheen kakkosajoneuvo. Sähköpyörällä on mahdollista kuljettaa mukava määrä tavaraa tai vaikkapa lapsi harrastuksen pariin”, Lauhamaa kertoo.

Helkama-pyörät valmistetaan Suomessa ja yhtiön Hangon tehdas toimii täysin fossiilivapaalla energialla. Samoin lopputuotteen elinkaari pyritään pitämään mahdollisimman pitkänä tarjoamalla kuluttajille kattava huoltoverkosto asiantuntevien kumppanien kanssa.

”Olemme painottaneet vastuullisuutta tuotannossamme, toimitusketjussamme ja henkilöstömme hyvinvoinnissa jo pitkään, mutta tekemistä meilläkin vielä riittää. Erään haastavan osa-alueen luovat esimerkiksi materiaalit, sillä suurin osa Helkaman hiilijalanjäljestä syntyy rungoissa käytettävästä alumiinista. Selvitämmekin aktiivisesti mahdollisuuksia hyödyntää kierrätettyä alumiinia ja terästä rungoissa, ja meillä on rohkea tavoite olla täysin hiilineutraaleja jo vuoteen 2025 mennessä”, Lauhamaa sanoo.

Kyselyn toteutti Syno International Omnibus-tutkimuksena 1.–7. kesäkuuta 2023. Kyselyyn vastasi verkossa 1 002 yli 18-vuotiasta suomalaista. Otos on väestöä demografisesti edustava.

Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa