Suomalainen Helkama jo vuodesta 1905

Helkama on vuonna 1905 perustettu kotimainen perheyritys. Oivat, Ainot, jopot ja muut legendaariset Helkama-mallit ovatkin olennainen osa suomalaisten elämää ja arkea. Omaa pyörätuotantoa yrityksellä on ollut Hangon tehtaassaan jo vuodesta 1953. Historiansa alusta alkaen Helkama on ollut synonyymi iloiselle liikkumiselle!

Helkaman Hangon tehdas on Suomen suurin polkupyörätehdas. Olemme ylpeitä perinteistämme.

MADE IN HANKO

Helkaman tehtaalla valmistuu vuosittain osaavien ammattilaisten käsissä noin 25 000 pyörää. Jos pelkästään kaikki Hangossa tehdyt yli 400 000 jopoa laitettaisiin peräkkäin, yltäisi jono Hangosta Ouluun asti! Tehtaan tuotantoon kuuluu nykyään myös runsaasti sähköpyöriä sekä erikoispyöriä liikuntarajoitteisille ja vanhuksille. Tehtaan pitkien perinteiden lisäksi helkamalaiset ovat itsekin intohimoisia pyöräiijöitä.

Kaikki Helkama-pyörät ovat Suomessa suunniteltuja, jokainen pyörän osa on valittu juuri kyseisen pyörän käyttötarkoitusta ajatellen ja tuotteet on kehitetty suomalaisiin oloihin. Pyöriemme rungoille annamme 10 vuoden takuun.

Jokainen Hangossa valmistettu pyörä saa mukaansa tekijänsä allekirjoituksella varustetun takuutodistuksen.

SUOMESSA SUUNNITELTUJA SUOMALAISILLE KÄYTTÄJILLE

Pystyäkseen takaamaan tuotteidensa laadun, hyvännäköisen muotoilun ja erinomaisen ajettavuuden, Helkama suunnittelee pyörät kestämään Pohjolan kovia sääolosuhteita ja suomalaisen pyöräilijän vaativia tarpeita. Tänä päivänä Helkama on ainoa edelleen tehdasmaisesti polkupyöriä Suomessa valmistava yritys.

Käytämme tuotannossamme Suomen olosuhteissa hyvin kestävää pulverimaalia.

KLASSISTA MUOTOILUA JA MODERNIA TEKNIIKKAA

Pitkä kokemus polkupyöristä näkyy ja tuntuu jokaisessa Helkamassa. Tiesitkö, että Helkama on myös Suomen johtava sähköisen pyöräilyn asiantuntija? Mallistossamme on toistakymmentä sähäkkää sähköpyörää, joista löydät takuulla itsellesi sopivan menopelin.

Hangon tehtaalla valmistetut Aino ja Oiva  ovat hyvä esimerkki Helkaman ajattomasta laadusta ja toimivasta tekniikasta. Nykypäivän keveyttä yhdistelevät fillarit erottuvat edukseen tyylikkäällä muotoilullaan. Ei ihme, että Helkama-tuotteet löytävät joka vuosi yhä uusia ystäviä kaikenikäisistä pyöräilyn harrastajista.

POLKUPYÖRIÄ, AUTOJA JA KAAPELEITA

Helkaman perustajan Heikki J. Helkaman kauppiastoiminnasta alkanut työ on vuosien varrella haarautunut moneen suuntaan. Pyöriä valmistava, maahantuova ja markkinoiva Helkama Velox kuuluu Helkama Emotor -perheyrityskonserniin, samoin kuin kaapeleita valmistava Helkama Bica sekä tehoelektroniikan vesijäähdytysjärjestelmiä valmistava Adwatec. Helkama-yhtiöihin kuuluvat lisäksi Skodan maahantuontia sekä AVIS- ja Budget-autovuokrausta harjoittava Helkama-Auto sekä kiinteistöliiketoimintaa harjoittava Helkama-Kiinteistöt Oy.

Mistä syntyy aito helkama?

Suomalainen työ ja osaaminen

Suomalainen
työ ja osaaminen

Yli 110 vuoden kokemus pyöristä näkyy ja tuntuu jokaisessa Helkamassa. Suomalainen Helkama syntyy Hangon pyörätehtaalla.

Design ja turvallisuus

Design
ja turvallisuus

Paras käyttömukavuus, turvallisuus ja upea ulkonäkö vakiovarusteena. Turvallista matkaa, uudella Helkamalla!

Liikkumisen iloa, kaiken kokoisille

Liikkumisen iloa,
kaiken kokoisille

Sydämellä tehty Helkama tuo aitoa liikkumisen iloa ja hyvää oloa kaikenikäisille.