Suomalainen Helkama – vuodesta 1905

Olemme vuonna 1905 perustettu suomalainen perheyritys. Oivat, Ainot, jopot ja muut legendaariset Helkama-mallit ovatkin olennainen osa suomalaisten elämää ja arkea, ja omaa pyörätuotantoa meillä on ollut Hangon tehtaassamme jo vuodesta 1953. Historiamme alusta alkaen Helkama on ollut synonyymi laadulle, kestävyydelle ja liikkumiselle.

Helkaman Hangon tehdas on Suomen suurin polkupyörätehdas. Olemme ylpeitä perinteistämme.

Made in Hanko

Tehtaaltamme valmistuu vuosittain yli 20 000 pyörää, ja jos pelkästään kaikki Hangossa tehdyt yli 400 000 jopoa laitettaisiin peräkkäin, yltäisi jono Hangosta Ouluun. Tehtaamme tuotantoon kuuluu nykyään myös niin sähköpyöriä kuin erikoispyöriä liikuntarajoitteisille ja vanhuksille. Pitkien perinteidemme lisäksi olemme ylpeitä osaamisestamme, siitä mitä laadukkaan ja viimeistellyn pyörän valmistaminen vaatii.Kaikki pyörämme ovat Suomessa suunniteltuja, ja jokainen pyörän osa on tarkoin valittu juuri kyseisen pyörän käyttötarkoitusta varten. Pyörämme ovat kehitetty ja valmistettu suomalaisiin olosuhteisiin, ja annammekin pyöriemme rungoille 5 vuoden takuun.

Jokainen Hangossa valmistettu pyörä saa mukaansa tekijänsä allekirjoituksella varustetun takuutodistuksen.

Suomalaisten pyörä

Pystyäksemme takaamaan tuotteidemme laadun, nykyaikasen ja tarkoituksenmukaisen muotoilun, sekä erinomaisen ajettavuuden, suunnittelemme pyörät kestämään vaativia pohjoisen sääolosuhteita ja suomalaisen pyöräilijän tarpeita. Tänä päivänä olemme ainoa edelleen tehdasmaisesti polkupyöriä Suomessa valmistava yritys.

Käytämme tuotannossamme Suomen olosuhteissa hyvin kestävää pulverimaalia.

MUOTOILUA JA MODERNIA TEKNIIKKAA

Pitkä kokemuksemme näkyy ja tuntuu jokaisessa valmistamassamme Helkamassa, ja olemmekin tänään myös sähköisen pyöräilyn suunnannäyttäjä. Mallistossamme on kattava valikoima sähköpyöriä kaikkiin tarpeisiin ja tarkoituksiin, maastosta kaupunkiin, hiekalta asfaltille, työmatkailusta vapaa-aikaan, ja kaikille ikäpolville nuorista eläkeläisiin.

POLKUPYÖRIÄ, AUTOJA JA KAAPELEITA

Helkaman perustajan Heikki J. Helkaman kauppiastoiminnasta alkanut työ on vuosien varrella haarautunut moneen suuntaan. Pyöriä valmistava, maahantuova ja markkinoiva Helkama Velox kuuluu Helkama Emotor -perheyrityskonserniin, samoin kuin kaapeleita valmistava Helkama Bica sekä tehoelektroniikan vesijäähdytysjärjestelmiä valmistava Adwatec. Helkama-yhtiöihin kuuluvat lisäksi Skodan maahantuontia sekä AVIS- ja Budget-autovuokrausta harjoittava Helkama-Auto sekä kiinteistöliiketoimintaa harjoittava Helkama-Kiinteistöt Oy.

Mistä syntyy aito helkama?

Suomalainen työ ja osaaminen

Suomalainen
työ ja osaaminen

Yli 110 vuoden kokemus pyöristä näkyy ja tuntuu jokaisessa Helkamassa. Suomalainen Helkama syntyy Hangon pyörätehtaalla.

Design ja turvallisuus

Design
ja turvallisuus

Paras käyttömukavuus, turvallisuus ja upea ulkonäkö vakiovarusteena. Turvallista matkaa, uudella Helkamalla!

Liikkumisen iloa, kaiken kokoisille

Liikkumisen iloa,
kaiken kokoisille

Sydämellä tehty Helkama tuo aitoa liikkumisen iloa ja hyvää oloa kaikenikäisille.