Etusivu / Ajankohtaista / Katso mistä kotimainen Helkama-pyörä koostuu

Mistä kotimainen Helkama-pyörä koostuu?

Helkama on valmistanut polkupyöriä Hangon tehtaassaan jo vuodesta 1953. Vuosikymmenien varrella olemme oppineet paljon pyöristä ja pyöräilystä. Tätä asiantuntemustamme haluamme käyttää suomalaisten fillaristien parhaaksi tälläkin pyöräilykaudella.

Pyöräilymukavuuden kannalta pyörän oikea mitoitus ja ergonomia ovat ensiarvoisen tärkeitä. Pyörää valitessa kannattaa kysyä neuvoa asiantuntevalta Helkama-kauppiaalta

Valitse vaihteisto vaatimustesi mukaan

Ajokokemukseen vaikuttaa myös pyörän tekniikka, kuten vaihteisto. Pyörää valitessa tulisikin pohtia, millaiseen käyttöön fillaria etsii – kaipaatko urheilullista pyörää kuntolenkeille vai luotettavaa menopeliä työmatkoille?

Ulkovaihteet mahdollistavat napavaihdetta suuremman määrän välityssuhteita ja sopivat siten paremmin urheilulliseen ajoon. Ulkovaihteisto on kevyempi ja puhtaana hieman vaihdenapaa herkempi. Ulkovaihteet edellyttävät puhtaanapitoa ja säätöä, ja niitä on varottava esimerkiksi kolhimasta pyörätelineessä, jotta säädöt eivät muutu.

Navan sisään rakennettu vaihteisto on suojassa, napa on siistin näköinen eivätkä vaihteet kaipaa juurikaan säätöä. Napavaihteista pyörää voi suositella arkikäyttöön ja kevyeen retkiajoon.

Pyörät rullaamaan parhailla komponenteilla

Jarrut, vaihteet ja muut mekaaniset osat viimeistelevät laadukkaan pyörän. Helkama-fillareissa käyttämämme Shimanon ja muiden maailman johtavien komponenttitoimittajien osat edustavatkin parasta laatua ja uusinta teknologiaa pyöräilyn alalla. Valitessasi Helkaman voit olla varma siitä, että saat kaupan päälle täydellisen ajokokemuksen!

Huollolla huolettomia kilometrejä!

Muistathan, että pyörä on hyvä huollattaa ammattimaisessa Helkama-sopimushuollossa kerran vuodessa, esimerkiksi joka syksy, jolloin pyörähuolloissa ei ole ruuhkaa ja ajokkisi on valmiina kevään keleihin. Mikäli ajat ympäri vuoden, on syyshuolto entistä tärkeämpää!