Ehdot

Nämä ehdot pätevät asiakkaan ja Helkama Velox (Santalantie 22, 10900 Hanko, Suomi, y-tunnus 2277209-5) välillä. Ehtoja sovelletaan ainoastaan, kun kauppa on tehty helkamavelox.fi -verkkokaupan kautta.

Kaikki hinnat ovat euroissa ja sisältävät arvolisäveron 24%. Pyörät toimitetaan rahtivapaasti.

Jos tilaamasi tuote on loppu varastoltamme, pidätämme oikeuden kaupan perumiseen.

Toimitus

Toimitusaika on noin 3-5 arkipäivää

Tuotteet toimitetaan rahtivapaasti Postin kautta kotiinkuljetuksena.

Posti tuo tilauksesi haluamaasi osoitteeseen ilmastoystävällisenä Posti Green-lähetyksenä, ja soittaa ja sopii kanssasi sopivimman toimitusajankohdan.

Huomaathan ettemme toimita polkupyöriä ulkomaille tai Ahvenanmaalle. Peruutamme automaattisesti tilaukset, joiden toimitusosoite on ulkomailla tai Ahvenanmaalla.

Kuljetusta varten pyörä on pakattu laatikkoon esikasattuna. Se tarkoittaa että pyörän vastaanottamisen jälkeen asiakkaan tarvitse laittaa pyörä ajokuntoon.  Useimmiten se tarkoittaa ainakin polkimien kiinnittämistä sekä istuimen ja ohjaustangon asettamista oikeaan asentoon mutta lisäksi voi olla myös etupyörän kiinnittäminen sekä jarrujen ja vaihteiston säätäminen. On myös tärkeää tarkistaa renkaiden paine ja lisätä ilmaa niin vaadittaessa. Näihin toimenpiteisiin tarvittavat työkalut eivät tule pyörän mukaan, tietoa pyörän kasausasteesta ja tarvittavat työkalut löytyy tuotteen tiedosta. Ohjeet miten pyörä laitetaan kuntoon, tulevat pyörän mukaan ja ovat myös ladattavissa nettisivustolta.

Teknisissä kysymyksissä voit saada apua asiakaspalvelumme asiantuntijoilta.

Palautus

Yleisten verkkokauppaehtojen mukaan sinulla on tilaamiisi tuotteisiin 14 päivän palautusoikeus.

Mikäli haluat vaihtaa tuotteen, sinun on palautettava tuote ja tehtävä uusi tilaus.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme myynti@helkamavelox.fi, kerro mikä tuote halutaan palauttaa, mistä osoitteesta tuote noudetaan ja mikä on palautuksen syy. Asiakaspalvelu tilaa noudon tuotteille. Veloitamme 20 EUR/ pyörä palautusrahtia, summa vähennetään jo maksetusta summasta.  Huomioithan että palautettu tuote pitää olla käyttämätön, ethän poista mitään tarroja, osia tai käytä tuotetta niin, että se likaantuu. Mikäli olet käyttänyt tuotetta tai käsitellyt sitä huolimattomasti, vastaat tuotteen arvon alentumisesta tuotteen täyteen arvoon saakka. Muistathan palauttaa kaikki tuotteen osat, myös käyttöohjeet ja avaimet.

Emme vastaanota postiennakolla palautettuja tuotteita.

Palautettava tuote pitää pakata huolellisesti, mieluiten alkuperäiseen toimituspakettiin.

Palautettu pyörä käsitellään kun se saapuu takaisin meille ja maksun palautusprosessi aloitetaan. Huomioithan että kyseinen prosessi voi kestää muutaman päivän.

Jos sinulle on toimitettu väärä tai virheellinen tuote, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Kerro millainen vika tuotteessa on ja myös jos haluat vaihtaa sen toiseen. Tässä tapauksessa emme veloita palautusrahtia.

Hinnat

Helkama Velox pidättää oikeuden tilauksen perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä verkkokaupassa siten että tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi ja selvästi huomattavasti tuotteen oikeasta hinnasta. Selviä hintavirheitä voivat olla muun muassa seuraavat esimerkit:

  • jos tuotteella on hinta 0,00 euroa tai ei hintaa ollenkaan
  • jos satojen eurojen arvoinen pyörän hinnaksi ilmoitetaan esim 79 eur

Em. tapauksissa virheellinen hinta on niin selkeästi oikeasta hinnasta poikkeava, että asiakkaan katsotaan ymmärtävän virheellisyys.

Takuu

Takuu alkaa ostopäivästä.

Takuu kattaa materiaali- sekä valmistusvirheet. Mikäli tuotteessa havaitaan materiaali- tai valmistusvirhe varaa myyjä tai maahantuoja oikeuden virheen korjaukseen. Takuu koskee vain alkuperäistä omistajaa eikä ole siirrettävissä. Takuuta koskevat korjausvaatimukset ja reklamaatiot on tehtävä viipymättä virheen havaitsemisesta. Kaupasta vaaditaan aina todisteeksi ostokuitti tai kopio tai päivätty takuutodistus. Kuluttajan lailliset oikeudet määräytyvät soveltuvin osin kulutustavaroiden myyntiä koskevan lainsäädännön mukaan. Tämä takuumenettely ei vaikuta näihin oikeuksiin. Takuumenettely on yhtenevä EU-määräysten kanssa ja on voimassa EU:n jäsen valtioissa.

Takuu ei koske tuotteita, joita ei ole asennettu oikein ja/tai säädetty maahantuojan ohjeen mukaan.

Takuu ei koske vaurioita, jotka ovat aiheutuneet törmäyksestä, iskusta, tuotteen väärinkäytöstä, valmistajan teknisten määräysten noudattamatta jättämisestä tai muista olosuhteista, joissa tuote on joutunut alttiiksi sen tyypille soveltumattomille voimille tai kuormille.

Takuu ei päde, jos tuotetta on muutettu tai tuote on vaihdettu toiseen kuin alkuperäinen.

Takuu ei päde, jos sarjanumeroa tai tuotantokoodia on muutettu, turmeltu tai jos sarjanumero tai tuotantokoodi on poistettu.

Takuu ei koske normaalista kulumisesta aiheutuneita muutoksia. Kuluvat osat voivat vaurioitua normaalikäytön seurauksena, maahantuojan suositusten mukaisen huollon laiminlyönnin vuoksi ja/tai jos tuotetta on käytetty tai se on asennettu muissa kuin suositelluissa olosuhteissa tai muussa paikassa. Myös normaalin huoltotoimen laiminlyönti lakkauttaa takuun voimassaolon.

Kuluvia osia ovat tiivisteet, jarrupalat, renkaat, ketjut, hammasrattaat, kasetit, vaijerit, vaijerinkuoret, ohjaintangon kahvat, takavaihtajan ketjuohjainpyörät, vanteet, levyjarrujen levyt, jarrukengät, rumpujarrunapojen kilvet ja työkalut.

Polkupyörän takuun piiriin eivät myöskään kuulu siihen asennetut lisävarusteet kuten seisontajalat, lokasuojat, tavaratelineet, soittokellot ym.

Takuu ei vastaa vaurioita jotka ovat tapahtuneet muussa kuin normaalikäytössä. Normaalikäytön ulkopuoliseksi käytöksi katsotaan pyörällä hyppiminen rampeilla tai muutoin, kilpailu- tai vuokrakäyttö, ammattimainen käyttö. Tästä poikkeuksia löytyy Meridan takuuehdoissa jossa kilpailukäytön kattava takuu koskee myös hiilikuiturunkoisia Merida polkupyöriä tuoteruhmissä maantiepyörät, cyclocross, jäykkäperäiset maastopyörät ja täysjoustopyörät joiden takajoustomatka on 100mm tai vähemmän.

Takuu ei koske normaaleja huoltotoimia eikä pyörän säätöjä.

Tuotteen lujuuteen tai käyttökelpoisuuteen vaikuttamattomia pieniä virheitä ulkopinnassa samoin kuin pieniä epätasaisuuksia maalauksessa tai kromauksessa tai alumiinipinnassa, jotka ovat aiheutuneet sään vaihtelusta, ei katsota takuun alaisiksi virheiksi.

Kuljetuksen aikana syntyneet viat tai vauriot eivät kuulu takuun piiriin.

Polkupyörien takuuehdot riippuvat pyörän merkkistä. Täydelliset takuuehdot toimitetaan pyörän mukana.

Helkama: Rungoilla ja kiinteillä etuhaarukoilla viiden (5) vuoden takuu. Joustohaarukoilla ja muilla osilla on kahden (2) vuoden takuu.

Merida: Elinikäinen takuu murtumille tms alumiini ja hiilikuiturungoilla. 5 vuoden takuu jäykille hiilikuituisille ja alumiinisille etuhaarukoille. 3 vuoden takuu murtumille tms täysjoustorungoissa jossa on 140mm tai pidempi joustomatka. 1 vuoden takuu murtumille tms dirt-pyörien rungoissa ja MERIDA merkkisille osille. Maalille ja tarroille on 1 vuoden takuu.

KTM: Alumiinirunko 5 vuotta ja carbonrunko 3 vuotta

Insera:  Runkotakuu 5 vuotta

Huom! Sähköpyörien akkujen takuuaika on vuosi ja ehtona on että akku on ladattu ja käsitelty ohjeiden mukaisesti. Akun teho vähenee myös ajan mukaan, myös käyttämättömänä.

Virheet

Vastaamme tuotteiden mahdollisista virheistä Suomen lain mukaisesti. Erimielisyystilanteissa voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi suosittelemme ottamaan yhteyttä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi), puh. 029 553 6901. Kuluttajariitalautakunta voi jättää asian käsittelemättä, ellei kuluttaja ole ensin ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan.

Korjauksesta ei aiheudu kustannuksia, mikäli vika kuuluu takuun piiriin. Jos tuotteesta löytynyt vika ei kuulu takuun eikä virhevastuun piiriin huollosta tehdään kustannusarvio. Maksullisen korjauksen päättää asiakas itse, ja Helkama Velox kysyy asiakkaalta luvan korjauksen suorittamiseen. Mikäli asiakas ei halua korjauttaa pyörää, veloitetaan häneltä vain kustannusarvio, polkupyörän kustannusarvioinnista veloitetaan 75 EUR. Jos pyörä korjataan takuun ulkopuolella, kustannusarviomaksut sisältyvät huollon hintaan. Kuljetuskustannukset lisätään aina hintoihin.

Maksu

Käytössäsi on Paytrail maksupalvelu joka tarjoaa kaikki yleisimmät verkkomaksu- ja luottokorttivaihtoehdot. Lisäksi valittavana on Collector laskupalvelu.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

 

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 2000€ ostoissa. Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin. Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu. Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä. Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.
Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/1999) 10§:n ja 24§:n mukainen rekisteriseloste.

REKISTERINPITÄJÄ

Helkama Velox oy  (Y-tunnus: 2277209-5)
Santalantie 22
10960 Hanko Pohjoinen

REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ

Eva Vuorinen
Puhelin +358 44 788 9807
Sähköposti eva.vuorinen@helkamavelox.fi

REKISTERIN NIMI

Helkama Veloxin nettikaupan asiakasrekisteri

REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Henkilö on ostanut helkamavelox.fi:sta tuotteita

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Rekisterin käyttötarkoitus on Helkama Veloxin asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä asiakkaiden tilausten arkistointi ja käsittely sekä asiakassuhteen hoitaminen. Rekisteriä käytetään myös kadonneiden pakettien seurantaan. Tietoja voidaan käyttää Helkama Veloxin toiminnan kehittämiseen, tilastollisiin tarkoitukseen ja henkilökohtaisemman kohdennetun sisällön tuottamiseen verkkopalveluissamme. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Rekisterin tietoja voidaan käyttää Helkama Veloxin omissa rekistereissä mainonnan kohdistamiseen luovuttamatta henkilötietoja ulkopuolisille tahoille. Helkama Velox saattaa käyttää asiakas- ja palvelusuhteen ylläpitämiseen yhteistyökumppaneita. Osa rekisteritiedoista saatetaan siirtää yhteistyökumppanin palvelimille teknisten vaatimusten vuoksi. Tietoja käsitellään ainoastaan Helkama Veloxin asiakassuhteen ylläpitämiseen teknisten rajapintojen kautta.

Helkama Veloxilla on oikeus julkaista asiakasrekisterin sisältämät tiedot sähköisenä tai kirjallisena luettelona, ellei asiakas sitä erityisesti kiellä. Luettelolla tarkoitetaan esim. postitustarroja suoramainoksiin. Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojen julkaiseminen ilmoittamalla siitä Helkama Veloxille asiakaspalveluun, sähköpostitse myynti@helkamavelox.fi tai rekisterinhoitajalle.

REKISTERIN SISÄLTÄMÄT TIEDOT

Henkilörekisteri sisältää seuraavia tietoja:

  • Henkilön etu- ja sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Postiosoite
  • Puhelinnumero
  • Tiedot käsitellyistä tilauksista
  • Tilausten Postin seurantatiedot

TIETOJEN LUOVUTUS

Asiakasrekisterin tiedot ovat ainoastaan Helkama Velox Oy:n käytössä, paitsi Helkama Veloxin käyttäessä ulkoista palveluntarjoajaa joko lisäarvopalvelun tuottamiseen tai luottopäätöksen tueksi. Tietoja ei kuitenkaan luovuteta Helkama Veloxin ulkopuolelle tai sen yhteistyökumppaneiden omaan käyttöön, paitsi luottohakemukseen, perintään tai laskutukseen liittyvissä asioissa sekä lainsäädännön velvoittaessa. Henkilötietoja ei siirretä Euroopan Unionin ulkopuolelle, ellei se ole Helkama Veloxin tai sen yhteistyökumppanin teknisen toteutuksen varmistamiseksi tarpeellista.

Rekisteröityneen henkilötiedot hävitetään käyttäjän pyynnöstä ellei lainsäädäntö, avoimet laskut tai perintätoimet estä tietojen poistamista.

REKISTERIN SUOJAUS

Rekisteriä ei luovuteta sivullisille. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää Helkama Veloxin sisäisen verkon käyttäjäoikeuksia. Rekisteri sijaitsee Helkama Veloxin salasanasuojatulla palvelimella.