Etusivu / Ajankohtaista / Oikea ergonomia ja parhaat osat takaavat täydellisen ajokokemuksen

Pyöräilymukavuuden kannalta pyörän oikea mitoitus ja ergonomia ovat ensiarvoisen tärkeitä

Helkama on valmistanut polkupyöriä Hangon tehtaassaan jo vuodesta 1953. Vuosikymmenien varrella olemme oppineet paljon pyöristä ja pyöräilystä. Tätä asiantuntemustamme haluammekin käyttää suomalaisten pyöräilijöiden parhaaksi.

Valitse vaihteisto vaatimuksiesi mukaan

Ajokokemukseen vaikuttaa myös pyörän tekniikka, kuten vaihteisto. Pyörää valitessa tulisikin pohtia, millaiseen käyttöön pyörää etsit – kaipaatko urheilullista pyörää kuntolenkeille vai luotettavaa menopeliä työmatkoille?

Ulkovaihteet mahdollistavat napavaihdetta suuremman määrän välityssuhteita ja sopivat siten paremmin urheilulliseen ajoon. Ulkovaihteisto on kevyempi ja puhtaana hieman vaihdenapaa herkempi. Ulkovaihteet edellyttävät puhtaanapitoa ja säätöä, ja niitä on varottava esimerkiksi kolhimasta pyörätelineessä, jotta säädöt eivät muutu. Navan sisään rakennettu vaihteisto eli napavaihde on suojassa, napa on siistin näköinen eivätkä vaihteet kaipaa juurikaan säätöä. Napavaihteista pyörää voi suositella arkikäyttöön ja kevyeen retkiajoon.

Pyörät rullaamaan parhailla komponenteilla

Jarrut, vaihteet ja muut mekaaniset osat viimeistelevät laadukkaan pyörän. Helkama-pyörissä käyttämämme Shimanon ja muiden maailman johtavien komponenttitoimittajien osat edustavatkin parasta laatua ja uusinta teknologiaa pyöräilyn alalla. Valitessasi Helkaman voit olla varma siitä, että saat kaupan päälle täydellisen ajokokemuksen! Muistathan, että pyörä on hyvä huollattaa ammattitaitoisella Helkama-jälleenmyyjällä vähintään kerran vuodessa, esimerkiksi joka syksy, jolloin pyörähuolloissa ei ole ruuhkaa ja ajokkisi on valmiina kevään keleihin. Mikäli ajat ympäri vuoden, on syyshuolto entistä tärkeämpää!