Asiakaspalvelu & yhteydenotto

Huolto & Takuuasiat

 

Mikäli olet hankkinut polkupyörän Helkama-jälleenmyyjältä, olethan yhteydessä takuuta ja huoltoa koskevissa asioissa osaaviin jälleenmyyjiimme. Ammattitaitoiset jälleenmyyjämme auttavat sinua kaikissa pyörään ja pyöräilyyn liittyvissä asioissa.

Etsi jälleenmyyjäsi

Mikäli olet tehnyt ostoksen suoraan Helkama Veloxin verkkokaupasta, siirry kohtaan Helkaman verkkokauppatilaukset.

 

Ota meihin yhteyttä liittyen Helkaman verkkokaupassa tehtyihin tilauksiin. Helkaman verkkokaupasta ostettujen pyörien takuuasioissa täytä alla oleva takuu-lomake. Mikäli olet hankkinut polkupyörän Helkama-jälleenmyyjältä, olethan yhteydessä takuuta ja huoltoa koskevissa asioissa osaaviin jälleenmyyjiimme.

Etsi jälleenmyyjäsi

Mikäli haluat palauttaa verkkokaupasta tilaamasi tuotteen, katso palautusohjeet

 

Helkaman verkkokaupasta ostettujen pyörien takuuasiat


   

  Muut Helkaman verkkokauppa asiat tai yhteydenotot

  Valitsen ensin aihe


   Yritysasiakkaat

    

   Haluatko Helkama jälleenmyyjäksi? Onko yritykselläsi meille asiaa? Täytä oheinen yhteydenottolomake ja olemme sinuun yhteydessä.

        UKK – usein kysytyt kysymykset

     

    Mikäli pyöräsi lukon avaimen numero on muistissa, voit tilata avaimen suoraan AXA:n Online Key Service internet-palvelusta osoitteesta: keyservice.axasecurity.com. Jos tarviset Trelockin avainta sen voi tilata suoraan Trelockin Key Servicestä täältä. Jos lukko on YWS/CSI-merkkinen, on avain tilattavissa täältä. Mikäli avaimen sarjanumero on kadonnut, on lukko vaihdettava. Kätevimmin se tapahtuu, kun pyörän vie Helkama-jälleenmyyjälle lukon vaihtoon. Mikäli pyörässäsi on jokin muu lukko kuin Axa, Basta, Trelock tai YWS, ota yhteyttä Helkama-jälleenmyyjääsi.

     

    Kannattaa etukäteen tutustua mallistoomme nettisivullamme jonka jälkeen käy lähimmällä Helkama jälleenmyyjällä joka osaa neuvoa oikeanlaisen pyörän hankinnassa.

     

    Voit etsiä lähimmän Helkama jälleenmyyjän nettisivuiltamme löytyvästä paikkakuntakohtaisesta jälleenmyyjä-luettelosta.

     

    Ota yhteyttä Helkama-jälleenmyyjääsi. Usein pyöräsi huolto onnistuu samassa paikassa. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, osaa myyjä neuvoa lähimpään Helkama-sopimushuoltoon. Pyörä on hyvä huollattaa vähintään kerran vuodessa, esimerkiksi joka syksy, jolloin pyörähuolloissa ei ole ruuhkaa ja pyörä on valmiina kevään ajokeleihin. Mikäli ajat ympäri vuoden, on syyshuolto entistä tärkeämpää – myös talvirenkaiden vaihto hoituu samalla.

     

    Jos rengas on puhjennut samasta kohdasta useammin, kannattaa vika selvittää tarkemmin. Syynä saattaa olla ulkorenkaan sisäpuolelle päässyt kivensiru, joka on hiertänyt sisärenkaan puhki. Syynä voi olla myös ulkorenkaan läpi tullut ja siihen juuttunut terävä kivensiru tai lasinpala. Tutki siis myös ulkorengas ja pyyhi ulkorenkaan sisäpuoli puhtaaksi mahdollisista roskista. Tarkista myös vannenauha: paikoiltaan luiskahtanut tai huono vannenauha kannattaa samalla vaihtaa.

    Nykyisin pyöräteiden hiekoituksessa käytetyssä murskatussa sepelissä on lasinteräviä reunoja ja palat tarttuvat pehmeään rengasmateriaaliin hiertäen siihen helposti reiän. Varmin tapa välttyä ikäviltä renkaan puhkeamisilta on käyttää pistosuojattuja rengastuotteita, kuten Schwalben pistosuojatut renkaat, joita saat Helkama-kauppiaaltasi.

     

    Kaikki Helkaman polkupyörät on suunniteltu Suomessa, Hangossa, pitkällä pyöräalan kokemuksella. Suurin osa mallistostamme valmistetaan edelleen Hangon tehtaallamme. Suomalaista tekoa ovat perinteiset vakiopyörämme kuten Aino ja Oiva, Ainotar, Saana ja Jääkäri ja kaikki sähköpyörämallit. Hangossa valmistetut tuotteet tunnistat made in Hanko ja avainlippu merkeistä.

     

    Varsinaisia painorajoja pyöriimme ei ole määritelty. Tärkeintä on huolehtia rengaspaineista ja kiinittää huomiota oikeanlaiseen ajotapaan ottaen huomioon esimerkiksi kivetysten ylitykset ja tien kunto. Kevyempikin henkilö voi rikkoa pyörän vääränlaisella ajotavalla. Jotta pyöräsi pysyy kunnossa pitää se myös huoltaa säännöllisin väliajoin, mieluiten kaksi kertaa vuodessa.

     

    Siirry kohtaan käyttöohjeet josta voit ladata käyttöohjeita pyörääsi.

     

    Voit ajaa jopa 150 km yhdellä täydellä latauksella akun mallista riippuen mutta muista kuitenkin, että tekijät, kuten maasto tai sää  voivat vaikuttaa merkittävästi toimintasäteeseen.

    Akun pitkäaikaisessa varastoinnissa ota huomioon seuraavat asiat

    • Säilytä viileässä paikassa sisätilassa, jossa lämpötila on välillä 10-20 °C
    • Ei suoraa altistumista auringonvalolle tai sateelle
    • Lataa akku noin 70 prosenttiin ennen varastointia
    • Lataa akku puolen vuoden välein noin 70 prosenttiin
    • Ennen kuin käytät akkua uudestaan, lataa se täyteen varaukseen

    Kuinka nopeasti akun teho laskee?
    Kuten kaikissa nykyaikaisissa akuissa, akkujen teho laskee latauksen vaikutuksesta. Shimano takaa, että akun teho on 60 % 1000 latauskerran jälkeen. Jälleenmyyjä voi määrittää akun jäljellä olevan tehon.

     

    Älä käytä akkua näiden lämpötila-alueiden ulkopuolella. Jos akkua käytetään tai varastoidaan ilmoitettua lämpötila-aluetta kuumemmassa tai kylmemmässä voi ilmaantua käyttöhäiriö.

    Akun käyttölämpötila-alueet:

    1. Purkautumisen aikana: -10 °C–50 °C

    2. Lataamisen aikana: 0 °C–40°C

    Helkama Merida KTM Insera
    Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
    • Kuva
    • Hinta
    • Kuvaus
    • Tekniset tiedot
    • Attributes
    • Custom attributes
    • Custom fields
    Vertaile