Suomalaisten pyörä – since 1905

Helkama on yli 100-vuotias suomalainen perheyritys, joka valmistaa nykyaikaisia ja korkealaatuisia sähkö- ja polkupyöriä Suomessa. Hangon tehtaallamme valmistuu vuosittain yli 25 000 pyörää aina kaupunkifillareista maastopyöriin, mutta tänä päivänä keskitymme olemaan eritoten sähköisen pyöräilyn suunnannäyttäjä.

Helkama Made in Hanko

Tehtaaltamme valmistuu vuosittain yli 25 000 pyörää, ja jos pelkästään kaikki Hangossa tehdyt yli 400 000 jopoa laitettaisiin peräkkäin, yltäisi jono Hangosta Ouluun. Airline-linjasto mahdollistaa ripeän ja tehokkaan työtahdin. Kaksi työntekijää voi työstää yhtä pyörää samanaikaisesti. Tehtaamme tuotantoon kuuluu niin sähköpyöriä kuin tavallisia pyöriä. Pitkien perinteidemme lisäksi olemme ylpeitä osaamisestamme, siitä mitä laadukkaan ja viimeistellyn pyörän valmistaminen vaatii.

Huomioimme tuotekehityksessämme Suomen vaativat sääolosuhteet, kuten loskan ja pakkasen, ja annamme pyörien rungoille aina viiden vuoden takuun. Panostamme lisäksi erinomaiseen ajettavuuteen – muotoilua ja uusinta teknologiaa unohtamatta.

Käsityöläisyys

Pystyäksemme takaamaan tuotteidemme laadun, nykyaikaisen ja tarkoituksenmukaisen muotoilun, sekä erinomaisen ajettavuuden, suunnittelemme pyörät kestämään vaativia pohjoisen sääolosuhteita ja suomalaisen pyöräilijän tarpeita. Tänä päivänä olemme ainoa edelleen tehdasmaisesti polkupyöriä Suomessa valmistava yritys.

Erityisen ylpeitä olemme siitä, että Helkama-pyörien tuotanto on suomalaista käsityötä, jonka takana seisovat oikeat ihmiset. Jokainen sähköpyörämme kulkeekin keskimäärin 20 osaavan käsiparin kautta matkalla komponenteista valmiiksi tuotteeksi.

Kaikki Helkaman polkupyörät on suunniteltu Suomessa, Hangossa, pitkällä pyöräalan kokemuksella.

Tekoja suomalaisen työn puolesta

Kaikki Helkaman polkupyörät on suunniteltu Suomessa, Hangossa, pitkällä pyöräalan kokemuksella. Suurin osa mallistostamme valmistetaan Hangon tehtaallamme, kaikki sähköpyörät, jopot, perinteiset vakiopyörämme kuten Aino ja Oiva, Ainotar, Saana ja Jääkäri sekä ammattikäyttötuotteet.

Helkaman kaikille Hangossa valmistetuille sähkö- ja polkupyörille on myönnetty Avainlippu-tunnus. Avainlippu on suomalaisen työn liiton myöntämä merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

MUOTOILUA JA MODERNIA TEKNIIKKAA

Pitkä kokemuksemme näkyy ja tuntuu jokaisessa valmistamassamme Helkamassa, ja olemmekin tänä päivänä myös sähköisen pyöräilyn suunnannäyttäjä. Mallistossamme on kattava valikoima sähköpyöriä kaikkiin tarpeisiin ja tarkoituksiin, maastosta kaupunkiin, hiekalta asfaltille, työmatkailusta vapaa-aikaan, ja kaikille ikäpolville nuorista eläkeläisiin.

Vastuullisuus Helkamalla

Me Helkamalla haluamme liikuttaa ihmisiä kestävästi. Kiinnitämme erityistä huomiota kestävään tuotantoon, vastuulliseen toimitusketjuun sekä hyvinvoiviin työntekijöihin. Vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseksi teemme tiivistä yhteistyötä useiden eri toimittajien ja kierrätyskumppanien kanssa.

Pyörätehtaamme toimii täysin fossiilivapaalla energialla ja pyrimme siihen, että tuotannosta syntyy mahdollisimman vähän jätettä. Tuottajayhteisöt, kuten Recser, Elker ja Rinki, auttavat meitä kierrättämään tuotannossa käytettyjä materiaaleja, jotta pyörien osat ja materiaalit voivat jatkaa kiertokulkuaan uudessa muodossa. Tällä hetkellä pystymme kierrättämään 92 prosenttia tehdasmateriaaleista uusiokäyttöön. Lisäksi pakkausmateriaalimme ovat aina tarkasti tarpeeseen harkittuja ja kierrätettäviä. Helkama- pyörät myös valmistuvat aurinkosähkön voimalla. Helkaman tehtaan katolle on asennettu Hangon suurin aurinkovoimala.

Tavoitteenamme on valmistaa kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteita, jotka tuottavat iloa vuodesta toiseen, aina pyöräilijältä toiselle. Lopputuotteen elinkaari maksimoidaan varaosien hyvällä saatavuudella sekä kattavalla ja asiantuntevalla huoltoverkostollamme.

Helkama tulee lapsia ja nuoria SOS-lapsikylän kanssa.

Helkama tukee lapsia ja nuoria

SOS-Lapsikylän tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa.

Helkama on mukana tukemassa lapsia ja nuoria yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa. SOS-Lapsikylä tekee merkittävää lastensuojelu-, vaikuttamis- ja kehittämistyötä. SOS-Lapsikylän tavoitteena on, että vaikeuksia kohtaavat lapsiperheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja lapset saisivat elää omien vanhempiensa kanssa. Jos omassa kodissa kasvaminen ei ole tuestakaan huolimatta mahdollista, SOS-Lapsikylä voi tarjota lapselle mahdollisuuden kasvaa turvallisessa sijaisperheessä ja moniammatillisen yhteisön tukemana.

Helkama Veloxin valinta lahjoituskohteeksi on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia edistävä SOS-Lapsikylä. Helkama Velox lahjoittaa polkupyöriä lapsikylien lapsille ja nuorille sekä toivoo heille vauhdin hurmaa, vapautta ja elämisen riemua Helkaman polkupyörien parissa. Omalla polkupyörällä on suuri merkitys haastavissa olosuhteissa kasvaneen lapsen uuteen parempaan tulevaisuuteen. Oma fillari tarjoaa itsenäisyyttä ja vapautta, laajentaa reviiriä, lujittaa itsetuntoa, lisää oman elämän hallintaa, helpottaa integroitumista omaan lähiympäristöön, sekä lisää liikuntaa ja harrastusmahdollisuuksia.

Helkaman historia

Olemme vuonna 1905 perustettu suomalainen perheyritys. Oivat, Ainot, jopot ja muut legendaariset Helkama-mallit ovatkin olennainen osa suomalaisten elämää ja arkea, ja omaa pyörätuotantoa meillä on ollut Hangon tehtaassamme jo vuodesta 1953. Historiamme alusta alkaen Helkama on ollut synonyymi laadulle, kestävyydelle ja liikkumiselle.

Helkaman perustajan Heikki J. Helkaman kauppiastoiminnasta alkanut työ on vuosien varrella haarautunut moneen suuntaan. Pyöriä valmistava, maahantuova ja markkinoiva Helkama Velox kuuluu Helkama Emotor -perheyrityskonserniin, samoin kuin kaapeleita valmistava Helkama Bica sekä tehoelektroniikan vesijäähdytysjärjestelmiä valmistava Adwatec. Helkama-yhtiöihin kuuluvat lisäksi Skodan maahantuontia sekä AVIS- ja Budget-autovuokrausta harjoittava Helkama-Auto sekä kiinteistöliiketoimintaa harjoittava Helkama-Kiinteistöt Oy.

1905

Heikki J. Hellman perustaa ompelukoneita, rautasänkyjä ja polkupyöriä myyvän yrityksen Tampereelle.

Heikki J. Helkaman sitaatti vuodelta 1909:
”…Tarjoamalla arvon ostajilleni ainoastaan ensiluokan tavaroita olen asettunut yläpuolelle kaiken ala-arvoisen kilpailun. Hinnat olen laskenut niin halvoiksi, kun tosi-hyville polkupyörille on mahdollista. Luulen jokaisen kokemuksesta tulleen huomaamaan, että hyvä on aina kallista ja että kallis tulee aina halvaksi.”

1915

Helkama muuttaa Viipuriin.

1934

Helkaman perhe muuttaa Helsinkiin ja ostaa Suomen Koneliike Oy:n. Jo 1932 oli Helsinkiin perustettu urheiluliike Kisa.

1942

Helkaman veljekset Matti, Paavo, Pekka ja Eero ottavat yrityksen hoitoonsa.

1947

Skoda-autojen maahantuonti alkaa.

1952

Helkaman teollinen tuotanto alkaa Hangossa.

 

1955

Hopeasauma polkupyörä.

1965-1966

Tarinat jopon syntyvaiheista kertovat, että idean isä oli Eero Helkama. Vastuu teknisestä toteutuksesta oli tehtaanjohtaja DI Erkki Rahikaisella, ja teollinen muotoilija Eero Rislakki suunnitteli tietojen mukaan muun muassa heijastimen, irrotettavan etulampun ja värit.

1975

Retkipyörien markkina kasvaa ja Helkama vastaa kysyntään Kaunotar ja Kulkuri malleilla.

1986

Helkaman yritykset jaetaan kolmen sukuhaaran kesken.

2000

Uusi jopo markkinoille.

2003

Helkama valmistaa ensimmäiset sähköpyörät.

 

2009

Suomen Polkupyörätukku (Baiks) osaksi Helkama konsernia.

2020

Baiksin toiminta siirtyy Helkama Velox Oy:n omistukseen. Ensimmäinen Helkama-myymälä avataan Espoon Olariin.

 

2023

Helkaman Hangon tehtaalla valmistuu vuosittain yli 25 000 pyörää ja Helkama valmistaa nyt kaikki sähköpyöränsä omalla pyörätehtaallaan Hangossa. Jo yli puolet liikevaihdosta tulee sähköpyöristä ja yhtiö panostaa sähköpyörien kehitykseen- ja kasvuun jatkossakin merkittävästi.

Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa