Suomalaisten pyörä – since 1905

Helkama valmistaa nykyaikaisia ja korkealaatuisia sähkö- ja polkupyöriä Hangossa, Suomen suurimmassa, ja itse asiassa ainoassa yli 25 000 pyörää valmistavassa tehtaassa. Pyörämme ovat suunniteltuja kaikkiin olosuhteisiin ja tarpeisiin – kaupungista maastoon, hiekalta asfaltille, Hangosta Ivaloon. Jokaisessa Helkamassa koet miten käsityöläisyys, muotoilu ja uusin teknologia kulkevat sulavasti käsi kädessä, ja laadun ja korkean tasomme takeena saat pyörällesi aina myös tekijän leimalla varustetun takuutodistuksen. Löydä siis oma Helkamasi ja nauti, se on yli 100-vuotiaan suomalaisen perheyrityksen kokemuksella ja ammattiylpeydellä tehty.

Helkama sähköpyörä valmistuu Hangon tehtaalla.

Helkama Made in Hanko

Tehtaaltamme valmistuu vuosittain yli 25 000 pyörää, ja jos pelkästään kaikki Hangossa tehdyt yli 400 000 jopoa laitettaisiin peräkkäin, yltäisi jono Hangosta Ouluun. Tehtaamme tuotantoon kuuluu niin sähköpyöriä kuin tavallisia pyöriä. Pitkien perinteidemme lisäksi olemme ylpeitä osaamisestamme, siitä mitä laadukkaan ja viimeistellyn pyörän valmistaminen vaatii. Kaikki pyörämme ovat Suomessa suunniteltuja, ja jokainen pyörän osa on tarkoin valittu juuri kyseisen pyörän käyttötarkoitusta varten. Pyörämme ovat kehitetty ja valmistettu suomalaisiin olosuhteisiin, ja annammekin pyöriemme rungoille 5 vuoden takuun.

Käsityöläisyys

Pystyäksemme takaamaan tuotteidemme laadun, nykyaikaisen ja tarkoituksenmukaisen muotoilun, sekä erinomaisen ajettavuuden, suunnittelemme pyörät kestämään vaativia pohjoisen sääolosuhteita ja suomalaisen pyöräilijän tarpeita. Tänä päivänä olemme ainoa edelleen tehdasmaisesti polkupyöriä Suomessa valmistava yritys.

Tekoja suomalaisen työn puolesta

Kaikki Helkaman polkupyörät on suunniteltu Suomessa, Hangossa, pitkällä pyöräalan kokemuksella. Suurin osa mallistostamme valmistetaan edelleen Hangon tehtaallamme, kaikki sähköpyörät, jopot, perinteiset vakiopyörämme kuten Aino ja Oiva, Ainotar, Saana ja Jääkäri sekä ammattikäyttötuotteet.

MUOTOILUA JA MODERNIA TEKNIIKKAA

Pitkä kokemuksemme näkyy ja tuntuu jokaisessa valmistamassamme Helkamassa, ja olemmekin tänä päivänä myös sähköisen pyöräilyn suunnannäyttäjä. Mallistossamme on kattava valikoima sähköpyöriä kaikkiin tarpeisiin ja tarkoituksiin, maastosta kaupunkiin, hiekalta asfaltille, työmatkailusta vapaa-aikaan, ja kaikille ikäpolville nuorista eläkeläisiin.

Suomen johtava sähköisen pyöräilyn asiantuntija Helkama kantaa ympäristövastuunsa.

Sähköpyörä & vastuullisuus

Suomen johtava sähköisen pyöräilyn asiantuntija Helkama kantaa ympäristövastuunsa. Kierrätys on yhteistyötä; pyörien osat ja materiaalit jatkavat kiertokulkuaan uudessa muodossa. Palveluyhtiö Elker huolehtii Helkaman pyörien moottorien, valaisimien, ohjausyksiköiden, laturien, dynamojen ja mittarien kierrätyksestä. Paristokierrätys Recser kierrättää pienakut, litiumakut ja nappiparistot.

Kaikille pyörätehtaalla käytetyille materiaaleille on paikkansa. Pakkauskierrätys Rinki kierrättää pyörien pakkausmateriaalit. Suomen Rengaskierrätys pitää huolen siitä, että Helkaman pyörien renkaat hyödynnetään esimerkiksi teiden rakennusmateriaalina, energiantuotannossa tai jopa uusina renkaina. Romumetalli toimitetaan jatkojalostettavaksi, ja kertakäyttölavat kierrätetään lämpöjakeeksi. Muovijäte otetaan talteen ja myydään jatkojalostukseen. Pienet määrät ongelmajätettä, kuten maalipulveria toimitetaan käsiteltäväksi ongelmajätelaitokselle.

Helkama tulee lapsia ja nuoria SOS-lapsikylän kanssa.

Helkama tukee lapsia ja nuoria

SOS-Lapsikylän tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa.

Helkama on mukana tukemassa lapsia ja nuoria yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa. SOS-Lapsikylä tekee merkittävää lastensuojelu-, vaikuttamis- ja kehittämistyötä. SOS-Lapsikylän tavoitteena on, että vaikeuksia kohtaavat lapsiperheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja lapset saisivat elää omien vanhempiensa kanssa. Jos omassa kodissa kasvaminen ei ole tuestakaan huolimatta mahdollista, SOS-Lapsikylä voi tarjota lapselle mahdollisuuden kasvaa turvallisessa sijaisperheessä ja moniammatillisen yhteisön tukemana.

Helkama Veloxin valinta lahjoituskohteeksi on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia edistävä SOS-Lapsikylä. Helkama Velox lahjoittaa polkupyöriä lapsikylien lapsille ja nuorille sekä toivoo heille vauhdin hurmaa, vapautta ja elämisen riemua Helkaman polkupyörien parissa. Omalla polkupyörällä on suuri merkitys haastavissa olosuhteissa kasvaneen lapsen uuteen parempaan tulevaisuuteen. Oma fillari tarjoaa itsenäisyyttä ja vapautta, laajentaa reviiriä, lujittaa itsetuntoa, lisää oman elämän hallintaa, helpottaa integroitumista omaan lähiympäristöön, sekä lisää liikuntaa ja harrastusmahdollisuuksia.

Helkaman historia

Olemme vuonna 1905 perustettu suomalainen perheyritys. Oivat, Ainot, jopot ja muut legendaariset Helkama-mallit ovatkin olennainen osa suomalaisten elämää ja arkea, ja omaa pyörätuotantoa meillä on ollut Hangon tehtaassamme jo vuodesta 1953. Historiamme alusta alkaen Helkama on ollut synonyymi laadulle, kestävyydelle ja liikkumiselle.

Helkaman perustajan Heikki J. Helkaman kauppiastoiminnasta alkanut työ on vuosien varrella haarautunut moneen suuntaan. Pyöriä valmistava, maahantuova ja markkinoiva Helkama Velox kuuluu Helkama Emotor -perheyrityskonserniin, samoin kuin kaapeleita valmistava Helkama Bica sekä tehoelektroniikan vesijäähdytysjärjestelmiä valmistava Adwatec. Helkama-yhtiöihin kuuluvat lisäksi Skodan maahantuontia sekä AVIS- ja Budget-autovuokrausta harjoittava Helkama-Auto sekä kiinteistöliiketoimintaa harjoittava Helkama-Kiinteistöt Oy.

1905

Heikki J. Hellman perustaa ompelukoneita, rautasänkyjä ja polkupyöriä myyvän yrityksen Tampereelle.

Heikki J. Helkaman sitaatti vuodelta 1909:
”…Tarjoamalla arvon ostajilleni ainoastaan ensiluokan tavaroita olen asettunut yläpuolelle kaiken ala-arvoisen kilpailun. Hinnat olen laskenut niin halvoiksi, kun tosi-hyville polkupyörille on mahdollista. Luulen jokaisen kokemuksesta tulleen huomaamaan, että hyvä on aina kallista ja että kallis tulee aina halvaksi.”

1915

Helkama muuttaa Viipuriin.

1934

Helkaman perhe muuttaa Helsinkiin ja ostaa Suomen Koneliike Oy:n. Jo 1932 oli Helsinkiin perustettu urheiluliike Kisa.

1942

Helkaman veljekset Matti, Paavo, Pekka ja Eero ottavat yrityksen hoitoonsa.

1947

Skoda-autojen maahantuonti alkaa.

1952

Helkaman teollinen tuotanto alkaa Hangossa.

 

1955

Hopeasauma polkupyörä.

1965-1966

Eero Rislakin muotoilema Helkama jopo lanseerataan. Nykyisen Hangon pyörätehtaan rakentaminen ja käyttöönotto.

1975

Retkipyörien markkina kasvaa ja Helkama vastaa kysyntään Kaunotar ja Kulkuri malleilla.

1986

Helkaman yritykset jaetaan kolmen sukuhaaran kesken.

2000

Uusi jopo markkinoille.

2003

Helkama valmistaa ensimmäiset sähköpyörät.

 

2009

Suomen Polkupyörätukku (Baiks) osaksi Helkama konsernia.

2020

Baiksin toiminta siirtyy Helkama Velox Oy:n omistukseen. Ensimmäinen Helkama-myymälä avataan Espoon Olariin.

 

2023

Helkaman Hangon tehtaalla valmistuu vuosittain yli 25 000 pyörää ja Helkama valmistaa nyt kaikki sähköpyöränsä omalla pyörätehtaallaan Hangossa. Jo yli puolet liikevaihdosta tulee sähköpyöristä ja yhtiö panostaa sähköpyörien kehitykseen- ja kasvuun jatkossakin merkittävästi.

Helkama Merida KTM
Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa