Työmatkapyörät

Näytetään tulokset 1–16 / 35

Helkamalta löytyy pyörä jokaiselle työmatkalle!

Työsuhdepyöräetu ja sähköpyörien kehitys ovat saaneet monet innostumaan työmatkojen pyöräilystä – eikä ihme: kunto kohoaa, mieli virkistyy, luonto kiittää ja rahaakin säästyy. Työmatkapyörä vapauttaa myös julkisen liikenteen aikatauluista ja parkkipaikkojen etsimisestä. Oikeanlaisella pyörällä ja hyvillä varusteilla työmatkasta tulee nopeasti arkesi suosikkihetki. Helkaman laajasta valikoimasta löytyy pyörä jokaiselle työmatkalle.

Työmatkoja voi polkea monenlaisella pyörällä; valitse se omiin tarpeisiin ja matkoihin sopivaksi. Moni hankkii sähköpyörän, jolloin nopeutta voi säädellä tarpeen mukaan eikä hikoilusta tarvitse huolehtia. Luomupyöristä suosittuja ovat hybridi- ja city-pyörät, mutta mikään ei estä polkemasta työmatkoja polkuja pitkin maastopyörällä. Varmista, että työmatkapyörä on sopivan kokoinen ja huollata sitä säännöllisesti.

Aamulla kannattaa vilkaista sääennuste ja varustautua sen mukaan. Vedenkestävät kuorivaatteet on hyvä ottaa mukaan, jos on yhtään sateen riskiä. Vaikka pyöräillessä tulee lämmin, käsiin ja varpaisiin voi viileillä ilmoilla tulla vilu. Tarakkalaukut ovat erinomainen hankinta, jotta reppu ei hiosta ja paina selkää. Muista myös heijastimet sekä etu- ja takavalo ja kunnollinen lukko!

Etsi sujuva pyöräreitti työpaikalle: tutki karttoja ja testaa vaihtoehtoisia reittejä. Lyhin ei aina ole paras! Opettele ainakin yksi vakioreitti, johon kuluva aika on helppo arvioida. Varaa aina hieman ylimääräistä aikaa: kiireessä ei ole mukava polkea ja matkalle voi osua yllätyksiä. Älä jää odottamaan kauneimpia pyöräilypäiviä. Kun varusteet ovat kunnossa, myös hieman huonomassa kelissä on mukava napata pyörä alle.

Välillä vakioreitiltä kannattaa poiketa. Kurvaa joskus työpäivän jälkeen sivupoluille ja kierrä vähän pidempi lenkki. Pysähdy kesken kotimatkan jäätelölle tai nappaa vaikka uimahousut mukaan, jos lähistöllä on sopiva pulahduspaikka. Nauti työmatkapyöräilyn tarjoamasta vapaudesta!

Työmatkapyöräily on mitä parhain ”siirtymäriitti” töiden ja vapaa-ajan välillä. Nauti siis työmatkan tarjoamasta omasta ajasta ja ulkoilmasta: tarkkaile, miten ympäröivä maisema muuttuu vuodenaikojen mukana ja anna ajatusten vaeltaa vapaasti.