Työsuhdepyöräetu

Työsuhdepyörä tekee työmatkasta retken

Mitä työsuhdepyöräetu tarkoittaa? Kannattaako työsuhdepyörä hankkia?

 • Työsuhdepyörä on työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu polkupyörä. Voit ajaa pyörällä työmatkojen lisäksi vapaa-ajallakin ilman rajoituksia.

 • Työsuhdepyöräetu on työnantajan vapaaehtoisesti tarjoama etu. Varmista siis työnantajaltasi joko teillä on tämä etu käytössä.

 • Työsuhdepyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa luontoisetu 1200 euroon asti vuosittain. Työsuhdepyöräetu voidaan tarjota palkan päälle tai se voidaan pidättää palkasta. Useimmat työnantajat vähentävät pyöräedun arvon (yleensä 100 €/kk) työntekijän bruttopalkasta eli pyöräedun käyttäminen pienentää verotettavaa tuloa kuukausittain pyöräedun arvon verran. Verotettavan tulon pienentyessä myös veroprosentti alenee, jolloin työntekijän itse maksama osuus on huomattavasti pienempi kuin bruttopalkasta kuukausittain vähennettävä summa. Näin työntekijä saa hieman palkastaan riippuen keskimäärin 20–30 % säästön verrattuna saman pyörän hankkimiseen ilman työsuhdepyöräetua.

 • Työnantajasi vastaa pyörän hankinnasta, useimmiten leasing-sopimuksella. Leasing-kauden jälkeen pyörän voi yleensä lunastaa itselleen. Työntekijälle jää yhdessä määritelty kuukausiosuus, joka riippuu mm. pyörän hinnasta.

 • Kun käytännön asiat on työnantajan kanssa sovittu, voit valita itsellesi sopivan pyörän. Työsuhdepyöräetu kattaa kaikenlaiset pyörä, voit valita työsuhdepyöräksi sähköpyörän tai tavallisen polkupyörän kaupunkipyöristä maastopyöriin.

 • Helkaman pyörämallistosta löytyy Suomen suosituimpia työsuhdepyöriä, kuten sähköhybridi SE10 ja SE10L. Myös sähköistetyt klassikot Aino ja Ainotar ovat suosittuja työsuhdepyöriä.

 • Pyörän lisäksi työsuhdepyörä etuun voi sisältyä vakuutus, huolto sekä varusteita, kuten valot, nastarenkaat ja kypärä.


Suomalaiset sähköpyörät Hangosta!

Haluamme liikuttaa ihmisiä kestävästi. Kiinnitämme erityistä huomiota kestävään tuotantoon, vastuulliseen toimitusketjuun sekä hyvinvoiviin työntekijöihin. Helkaman laaja jälleenmyyjäverkosto ulottuu aina Hangosta Inariin ja tarjoaa kattavaa pyöräpalvelua ympäri Suomen. Voit valita työsuhdepyörän hankintaan oman paikallisen jälleenmyyjäsi, joka sopii sinulle parhaiten.

Sähköpyörä työsuhdepyöräksi!

Työnantaja, joko teillä on työsuhdepyörä käytössä?

Työsuhdepyörillä on positiivisia vaikutuksia työntekijöiden hyvinvointiin ja jaksamiseen. Se voi tuoda konkreettisia säästöjä – ja on tietysti vastuullinen ja ekologinen valinta!

 • Säännöllinen pyöräily lisää työntekijöiden hyvinvointia ja parhaimmillaan vähentää sairauspoissaoloja.

 • Pyöräedun ansiosta yritys voi säästää merkittävästi parkki- ja pysäköintipaikkamaksuissa.

 • Pyöräetu on konkreettinen ja helppo tapa edistää vastuullisuutta ja osallistua ilmastotalkoisiin.

 • Pyöräedusta on nopeasti tullut todella suosittu työntekijöiden keskuudessa – se on siis hyvä tapa sitouttaa työntekijöitä ja houkutella uusia.


Työsuhdepyörä tekee työmatkasta nautintoa.

Näin teet työmatkapyöräilystä nautintoa!

Työmatkoja voi polkea hyvin monenlaisella pyörällä; se kannattaa valita omiin tarpeisiin ja matkoihin sopivaksi. Oikeilla varusteilla ja reittivalinnoilla teet työmatkastasi hetken, jossa voit nauttia omasta ajasta.

Tutustu Helkaman työsuhdepyöriin

Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
 • Kuva
 • Hinta
 • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa