Helkaman pyörille on myönnetty avainlippu

Helkaman sähkö- ja polkupyörille on myönnetty avainlippu

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Helkamalle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista sähkö- ja polkupyöristä.

Helkama on yli 100-vuotias suomalainen perheyritys, joka pyrkii jatkuvasti edistämään vastuullisuutta niin pyörien valmistuksessa kuin kierrätyksessäkin. Helkama työllistää Suomessa yhteensä noin 80 työntekijää. Kaikki Helkaman sähköpyörät, jopot ja vakiopyörät, kuten Aino, Oiva ja Jääkäri, valmistetaan Hangon pyörätehtaalla Suomessa. Jokainen Helkaman sähköpyörä kulkee noin 20 käsiparin kautta matkalla komponenteista valmiiksi pyöräksi.

Kotimaisena yrityksenä Helkama maksaa veronsa Suomeen ja haluaa huolehtia sosiaalisesta vastuustaan muun muassa huolehtimalla työntekijöidensä hyvinvoinnista, työturvallisuudesta ja koulutuksesta sekä työllistämällä ihmisiä erilaisilla taustoilla.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa erittäin hyvin. Suomalaisen työn liiton tutkimuksen mukaan lähes kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Avainlippu vaikuttaa merkin tuntevista 68 prosentilla ostopäätöksiin positiivisesti. Avainlippu on myös kaikista vastuullisuus- ja kotimaisuustunnuksista eniten ostamiseen motivoiva merkki.

Suomalaisen työn liiton asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoski toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen. Peräti 94 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Pohjoiskoski kertoo.

Miten vastuullisuus huomioidaan Helkaman sähköpyörien valmistuksessa?

Sähköpyörät ovat nykyään Helkaman päätuote: reilusti yli puolet Hangon tehtaalla valmistuvista pyöristä ovat nykyään sähköpyöriä. Yli 100 vuotta vanha perheyritys pyrkii jatkuvasti edistämään kestävyyttä ja vastuullisuutta niin sähköpyörien valmistuksessa kuin kierrätyksessäkin.


Suomalaisen työn liiton päätehtävä on pitää huolta siitä, että suomalainen työ ja siitä syntyvä hyvä huomataan. Liitto hallinnoi Avainlippu-, Design from Finland ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkkejä ja toimii kotimaisen työn asiantuntijuutta ja työpositiivisuutta edistävänä äänenä.


Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa