Sähköpyörien valmistus siirtyy Hankoon

Helkama valmistaa jatkossa kaikki sähköpyöränsä omalla pyörätehtaallaan Hangossa

Yhtiö on jo aiemmin palauttanut muun muassa jopon valmistuksen Suomeen Aasiasta. Helkaman toimitusjohtaja Tero Valtosen mukaan valmistuksen siirto Suomeen kannattaa laatu- ja kustannussyistä.

Yhä useampi suomalainen hankkii uudeksi pyöräkseen sähköpyörän. Suomen suurin sähköpyörien valmistaja Helkama aikoo menestyä kilpailussa kokonaan kotimaassa valmistetulla mallistolla. Helkama on aiemminkin tehnyt Shimanon keskiömoottoripyörät Hangossa, mutta etu- ja takamoottoriset pyörät on tuotu koottuina.

– Suomalaiset arvostavat kotimaisia pyöriä ja selkeä kilpailuvalttimme on aina ollut, että valmistamme pyöriä Suomen Hangossa. Kuluttajilta saamamme palautteen ja myyntilukujen mukaan vaikuttaa vahvasti siltä, että suomalaiset haluavat ostaa kotimaassa valmistettuja pyöriä, Helkama Veloxin toimitusjohtaja Tero Valtonen sanoo.

Valtosen mukaan tuotannon sijaitseminen asiakkaiden lähellä tuo etuja toimitusvarmuudessa, laadussa ja logistiikassa.

– Pyörien valmistus Hangossa säästää myös kustannuksia, kun pystymme nopeasti reagoimaan markkinoiden tarpeisiin, Valtonen toteaa.

Valtonen uskoo, että kotimainen valmistus vakistaa edelleen yrityksen asemaa sähköpyörämarkkinoilla.

 – Vuonna 2010 toimme jopojen valmistuksen Kaukoidästä Suomeen ja päätös kaksinkertaisti tuolloin jopojen myynnin, Valtonen sanoo.

Sähköpyörien myynti tuplaantuu joka vuosi

Jo noin kolmannes Helkaman liikevaihdosta tulee sähköpyöristä, ja yhtiö on tuplannut viime aikoina joka vuosi edellisen vuoden sähköpyörien myynnin. Tämän vuoden odotukset ovat samansuuntaiset:

– Käynnissä olevalta keväältä odotamme jälleen myynnin tuplaantumista. Meillä on laaja valikoima sähköpyöriä kaikissa hintaluokissa. Edullisimmin kotimaassa valmistetun sähköpyörän saa jo noin reilulla tonnilla, Valtonen toteaa.

Valtosen mukaan sähköpyörämalliston laajenemisen myötä myös käyttäjäkunta on monipuolistunut. Valikoimissa on peruspyörien ja hybridien lisäksi myös maastopyöriä, fatpyöriä, junnupyöriä ja tietenkin e-jopo.

–  Sähköpyöräilyn suosio etenkin kaupunkilaisten keskuudessa kasvaa. Monelle sähköpyörä on vihreä valinta: se ostetaan esimerkiksi kakkosauton sijaan tai sillä korvataan joukkoliikenteen käyttö.

Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa