ukk – usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

 

Toimitusaika on noin 3-5 arkipäivää.

Tuotteet toimitetaan Postin kautta kotiinkuljetuksena. Veloitamme rahtia 30€/tilaus.

Posti toimittaa tilauksesi haluamaasi osoitteeseen ja sopii kanssasi sopivimman toimitusajankohdan.

 

Kuljetusta varten pyörä on pakattu laatikkoon esikasattuna. Se tarkoittaa sitä että pyörän vastaanottamisen jälkeen asiakkaan tarvitsee laittaa pyörä ajokuntoon. Useimmiten se tarkoittaa ainakin polkimien kiinnittämistä sekä istuimen ja ohjaustangon asettamista oikeaan asentoon,  mutta lisäksi paikalleen laitettavia osia voi olla pakkaustavasta riippuen etupyörä sekä jarrujen ja vaihteiston säätäminen. On myös tärkeää tarkistaa renkaiden paine ja lisätä tarvittaessa ilmaa. Näihin toimenpiteisiin tarvittavat työkalut eivät tule pyörän mukana. Jos tarviset apua tuotteen kasauksessa käänny asiantuntevien Helkama-jälleenmyjien puoleen.

Ensimmäisten satojen kilometrien aikana tehdyssä sisäänajossa polkupyörän tehdasasennetut pinnat, vaijerit ja pultit saattavat löystyä. Ensihuollossa asiantunteva huoltoliike tarkistaa polkupyörän yleiskunnon ja huolehtii että se on sisäänajon jälkeen säädetty täydelliseen ajokuntoon. Näin polkupyöräsi säilyy hyväkuntoisena ja sillä on hauskaa ja turvallista polkea. Helkama suosittelee ensihuoltoa jokaiselle uudelle polkupyörälle. Kysy lisää ensihuollosta lähimmästä pyöräliikkeestä/pyörähuollosta.

 

Helkaman valtuutetut takuuhuoltopisteet löydät jälleenmyyjähausta täältä. Takuuhuoltopisteet tunnistat listauksessa H-vaakuna merkistä. Voit myös rajata listauksen näyttämään pelkästään takuuhuoltopisteet.

Valtuutetut takuuhuoltopisteet huoltavat kaikki Helkaman myymät merkit ostopaikasta riippumatta. Huollot tehdään manuaalipyörien lisäksi Shimano ja Bosch tekniikalla oleviin sähköpyöriin.

 

Usein pyöräsi huolto onnistuu Helkama jälleenmyyjällä. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, osaa myyjä neuvoa lähimpään Helkama-sopimushuoltoon. Pyörä on hyvä huollattaa vähintään kerran vuodessa, esimerkiksi joka syksy, jolloin pyörähuolloissa ei ole ruuhkaa ja pyörä on valmiina kevään ajokeleihin. Mikäli ajat ympäri vuoden, on syyshuolto entistä tärkeämpää – myös talvirenkaiden vaihto hoituu samalla.

Ensihuolto on pyörän tärkein huolto. Ensimmäisten satojen kilometrien aikana tehdyssä sisäänajossa polkupyörän tehdasasennetut pinnat, vaijerit ja pultit saattavat löystyä. Ensihuollossa asiantunteva huoltoliike tarkistaa polkupyörän yleiskunnon ja huolehtii että se on sisäänajon jälkeen säädetty täydelliseen ajokuntoon. Näin polkupyöräsi säilyy hyväkuntoisena ja sillä on hauskaa ja turvallista polkea. Helkama suosittelee ensihuoltoa jokaiselle uudelle polkupyörälle. Kysy lisää ensihuollosta lähimmästä pyöräliikkeestä/pyörähuollosta.

 

Varaosia Helkama-pyöriin myydään jälleenmyyjillä ympäri Suomen. Helkamalta ei voi varaosia suoraan ostaa. Löydät kaikki Helkama jälleenmyyjät täältä.

 

Mikäli pyöräsi lukon avaimen numero on muistissa, voit tilata avaimen suoraan AXA:n Online Key Service internet-palvelusta osoitteesta: keyservice.axasecurity.com. Jos tarvitset Trelockin avainta sen voi tilata suoraan Trelockin Key Servicestä täältä. Jos lukko on YWS/CSI-merkkinen, on avain tilattavissa täältä. Mikäli avaimen sarjanumero on kadonnut, on lukko vaihdettava. Kätevimmin se tapahtuu, kun pyörän vie Helkama-jälleenmyyjälle lukon vaihtoon. Mikäli pyörässäsi on jokin muu lukko kuin Axa, Basta, Trelock tai YWS, ota yhteyttä Helkama-jälleenmyyjääsi.

 

Runkonumero löytyy teräs- ja alumiinirunkoisista pyöristä runkoon stanssattuna maalin alta. Runkonumeroa voi olla maalin alta hankala havaita, suosittelemme taskulampun käyttöä numeroa etsiessä. Hiilikuitu rungoissa runkonumero on tulostettu rungon pintaan. Sähköpyöristä runkonumero voi löytyä moottoripedin kummaltakin puolelta tai päältä, emäputkesta (etuhaarukan ja ohjaimen välisestä pystyputkesta), istuinputken takaa, takahaarasta, tai moottoripedin edestä viistoputken alapuolelta. Manuaalipyöristä runkonumero löytyy emäputkesta (etuhaarukan ja ohjaimen välisestä pystyputkesta), tai kasettikeskiön (johon poljinkammet kiinnitetään) muhvin alapuolelta.

 

 

Jos rengas on puhjennut samasta kohdasta useammin, kannattaa vika selvittää tarkemmin. Syynä saattaa olla ulkorenkaan sisäpuolelle päässyt kivensiru, joka on hiertänyt sisärenkaan puhki. Syynä voi olla myös ulkorenkaan läpi tullut ja siihen juuttunut terävä kivensiru tai lasinpala. Tutki siis myös ulkorengas ja pyyhi ulkorenkaan sisäpuoli puhtaaksi mahdollisista roskista. Tarkista myös vannenauha: paikoiltaan luiskahtanut tai huono vannenauha kannattaa samalla vaihtaa.

Nykyisin pyöräteiden hiekoituksessa käytetyssä murskatussa sepelissä on lasinteräviä reunoja ja palat tarttuvat pehmeään rengasmateriaaliin hiertäen siihen helposti reiän. Varmin tapa välttyä ikäviltä renkaan puhkeamisilta on käyttää pistosuojattuja rengastuotteita, kuten Schwalben pistosuojatut renkaat, joita saat Helkama-kauppiaaltasi.

 

Helkaman kaikille Hangossa valmistetuille sähkö- ja polkupyörille on myönnetty Avainlippu-tunnus. Avainlippu on suomalaisen työn liiton myöntämä merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Kaikki Hangossa valmistetut sähkö- ja polkupyörät ovat merkitty sivustollamme avainlippu-tunnuksella.

 

Varsinaisia painorajoja pyöriimme ei ole määritelty. Tärkeintä on huolehtia rengaspaineista ja kiinnittää huomiota oikeanlaiseen ajotapaan ottaen huomioon esimerkiksi kivetysten ylitykset ja tien kunto. Kevyempikin henkilö voi rikkoa pyörän vääränlaisella ajotavalla. Jotta pyöräsi pysyy kunnossa pitää se myös huoltaa säännöllisin väliajoin, mieluiten kaksi kertaa vuodessa.

 

Siirry kohtaan käyttöohjeet josta voit ladata käyttöohjeita pyörääsi.

 

Voit ajaa jopa 150 km yhdellä täydellä latauksella akun mallista riippuen mutta muista kuitenkin, että tekijät, kuten maasto tai sää voivat vaikuttaa merkittävästi toimintasäteeseen.

Akun pitkäaikaisessa varastoinnissa ota huomioon seuraavat asiat

  • Säilytä viileässä paikassa sisätilassa, jossa lämpötila on välillä 10-20 °C
  • Ei suoraa altistumista auringonvalolle tai sateelle
  • Lataa akku noin 70 prosenttiin ennen varastointia
  • Lataa akku puolen vuoden välein noin 70 prosenttiin
  • Ennen kuin käytät akkua uudestaan, lataa se täyteen varaukseen

Kuinka nopeasti akun teho laskee?
Kuten kaikissa nykyaikaisissa akuissa, akkujen teho laskee latauksen vaikutuksesta. Shimano takaa, että akun teho on 60 % 1000 latauskerran jälkeen. Jälleenmyyjä voi määrittää akun jäljellä olevan tehon.

 

Älä käytä akkua näiden lämpötila-alueiden ulkopuolella. Jos akkua käytetään tai varastoidaan ilmoitettua lämpötila-aluetta kuumemmassa tai kylmemmässä voi ilmaantua käyttöhäiriö.

Akun käyttölämpötila-alueet:

1. Purkautumisen aikana: -10 °C–50 °C

2. Lataamisen aikana: 0 °C–40°C

 

Shimano virtanapissa, ja virtanapilla varustetussa näytössä, on sisäinen akku. Virtanappi herättää pyörän akun sähköisesti, mikäli virtanapissa (tai näytössä) ei ole riittävästi virtaa, se ei kykene herättämään pyörän akkua, jolloin pyörä ei käynnisty. Virtanapin/näytön sisäinen akku latautuu, kun pyörä on käynnissä, tai pyörän akkua ladataan pyörässä paikallaan. Huoltoliike pystyy myös lataamaan sisäisen akun Shimano E-TUBE ohjelman kautta. Pakkanen voi heikentää virtanapin akun tehoa niin, ettei se kykene käynnistämään pyörää.

Mikäli pyörässä on virtanapilla varustettu irrotettava näyttö, suosittelemme näytön säilyttämistä lämpimässä. Tällöin akun tason ei tulisi heiketä siihen pisteeseen, ettei pyörä käynnisty. Pyörän voi myös käynnistää suoraan akusta, mikäli kyseessä ei ole integroitu akku.

Mikäli pyörässä on virtanappi rungossa, ja integroitu akku, olemme lisänneet rungon viistoputkeen, akun yläpuolelle kuminipalla suojatun käynnistysreiän. Tämän kautta pyörän akun voi käynnistää käyttämällä maksimissa 2,5 mm halkaisijalla olevaa esinettä (esimerkiksi kuusiokoloavainta).

 

Sähköpyörän näytön matkamittari laskee etäisyyden ja vauhdin renkaan ympärysmitan perusteella, nopeusanturin avulla. Tehtaalla renkaan ympärysmitta on määritelty ensiasennusrenkaalla ja oletuksella, että rengas painuu hieman kasaan pyöräillessä. Riippuen renkaanpaineesta ja pyörän kuormasta, todellinen mitta voi hieman muuttua. Jos pyörään vaihdetaan toisenlainen rengas, muuttuu myös renkaan ympärysmitta. Shimanon sallima virhemarginaali mittauksessa on noin 4 %.

GPS laite laskee etäisyyden GPS signaalin perusteella. Kaikkien GPS laitteiden mittauksessa on tietty virhemarginaali, joka vaikuttaa mittatulokseen. Näin ollen, on oletettavaa, etteivät mittatulokset täysin täsmää.

 

Kaikkien Helkama sähköpyörien moottoreiden teho on 250W ja moottori avustaa 25km/h asti.

 

Valtaosa markkinoilla olevista sähköpyöristä kuuluu sähköavusteisten polkupyörien luokkaan, näin myös kaikki Helkaman sähköpyörät. Sähköavusteisen polkupyörän moottorissa on tehoa enintään 250 W ja sähköavustus kytkeytyy pois päältä, kun pyörä saavuttaa 25 km/h nopeuden. Polkematta sähköavusteiset pyörät voivat kulkea enintään 6 km/h niin sanotulla lähtöavustuksella. Pyörän painolla ei ole vaikutusta, jos muut ehdot täyttyvät. Sähköavusteiset polkupyörät kuuluvat kotivakuutuksen piiriin, eivätkä tarvitse liikennevakuutusta. Lue lisää aiheesta tästä>>

Helkama Merida KTM

Tilaa uutiskirje

Kuule uutuuksista, tapahtumista ja parhaista pyöräilyvinkeistä ensimmäisenä!

Valitse näytettävät kentät
  • Kuva
  • Hinta
  • Tekniset tiedot
Klikkaa vertailun ulkopuolella jos haluat piilottaa vertailun
Vertaa